Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Σύγχρονη Πολωνική Τέχνη από τη Συλλογή του Μουσείου Κρεσόφ


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Μουσείο Κρεσόφ της Πολωνίας, την έκθεση εικαστικών με τίτλο "Σύγχρονη Τέχνη από τη Συλλογή του Μουσείου Κρεσόφ"।

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 στις 20:30, στην γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Την έκθεση επιμελείται η Λουϊζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης και μέλος της κριτικής επιτροπής της Τριενάλε ενώ η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Πολωνικής Προεδρίας στην Ε.Ε.

Η συλλογή ζωγραφικής του Μουσείου Κρεσόφ της Πολωνίας περιλαμβάνει εικαστικά έργα σύγχρονων Πολωνών καλλιτεχνών, που χρονολογούνται από το 1993 έως το 2008. Η ιδιαιτερότητα αυτής της συλλογής είναι ότι δημιουργείται από τα βραβευμένα έργα των Tριενάλε που οργανώνει κάθε τρία χρόνια το Μουσείο Κρεσόφ και στη συνέχεια διατηρεί στην συλλογή του. Κατά την λειτουργία της η Τριενάλε φιλοξενεί καλλιτέχνες που εκφράζονται μέσα από διαφορετικές και πολλές φορές ετερόκλητες εικαστικές γραφές. Η πλειοψηφία των έργων χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστική διάθεση, ενώ κάποια από αυτά είναι αυστηρά γεωμετρικά ή εξαιρετικά αφαιρετικά. Υπάρχουν όμως και αρκετά έργα, που έχουν ως θέμα την ανθρώπινη φιγούρα εστιάζοντας κυρίως στην δραματική της ή στην συμβολική της διάσταση.

Ο χώρος της Τριενάλε λειτουργεί επίσης ως σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα σε παλαιούς και νέους καλλιτέχνες. Ειδικότερα για τους νέους καλλιτέχνες η Τριενάλε αποτελεί μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους στο ευρύ κοινό.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Σύγχρονη Πολωνική Τέχνη από τη Συλλογή του Μουσείου Κρεσόφ
1993 Stanislaw Gorecki, Stanislaw Filipczuk , Bodgan Topor, Maria Skowronska, Ryszard Otreba
1996 Jerzy Kutkowski, Adam Kirchner, Maria Ferenc, Bogumil Lukaszewski, Henryk Hoffman, Jerzy Gluszek, Ewa Ciszewska - Bombska, Jerzy Kutkowski, Janusz Przybylski
1999 Tadeusz G. Wiktor, Aleksander Olszewski, Stanislaw Z. Kamienski, Slawomir Antoszewski
POLISH CONTEMPORARY ART
POLISH CONTEMPORARY ART
2002 Apoloniusz Weglowski, Dorota Grynczel, Andrzej Grenda, Jedrzej Golas
2005 Joanna Wiszniewska - Domanska, Wlodzimierz Pawlak, Michael Misiak, Dorota Komar - Zmyslony, Pawel Warchol, Marta Tomczyk, Daniel Krysta, Stanislaw R. Kortyka, Przemyslaw Kmiec, Joanna Janowska - Augustyn, Cyprian Bielaniec, Magdalena Hoffman
2008 Jaroslav Grulkowski, Magdalena Stoklosa, Andrzej Prokopiuk, Violetta Kulikowska - Parkasiewicz, Jeremi Jedros, Jacek Jaroszewski, Slawomir Grabowy, Ryszard Gancarz, Jan Ferenc

Εγκαίνια έκθεσης:
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011, 20:30
Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)

Παράλληλη εκδήλωση:
Στο πλαίσιο της έκθεσης την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης συναυλία με τίτλο "Viva la musica" με διάσημες άριες της όπερας.

Διάρκεια έκθεσης:
30 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2011

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00
Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά

Είσοδος ελεύθερη

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου