Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

«Οκτώ» του Γιώργου Τσεριώνη στην Ελληνοαμερικανική


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την έκθεση του σύγχρονου εικαστικού δημιουργού Γιώργου Τσεριώνη με τίτλο “Οκτώ”। Ο Γιώργος Τσεριώνης εκθέτει τα 4/8 από τη νέα του δουλειά που περιλαμβάνει εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, κολάζ, και κατασκευές, με διαδραστικό και βιωματικό χαρακτήρα.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011, στις 20:30 στην γκαλερί Γκίκα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, η οποία αναφέρει στο κείμενό της:

"Το νούμερο "Οκτώ" παραπέμπει σε οκτώ λέξεις κλειδιά και αντίστοιχα σε οκτώ ενότητες, αλλά και στα οκτώ γράμματα της λέξης ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Οκτώ σημεία αναφοράς με την Έλευση από την ιερά οδό, το Λόγο για το μύθο, τα Επάλληλα πολιτισμικά στρώματα, την Υπερ-ανάπτυξη της βιομηχανίας, τη Σήμανση καταγραφής από αρχειακό φωτογραφικό υλικό, τις Ιστορίες της αντίστασης, τα Νήματα της πολιτιστικής πληροφόρησης της σύγχρονης αρχαιολογίας και τις Ανακτήσεις μνήμης ύστερα από την απώλεια".

Η έκθεση "ΟΚΤΩ" αποτελεί συνέχεια της πρακτικής του καλλιτέχνη των τελευταίων χρόνων (Πεζόδρομος Κοραή, Νοσοκομείο Σωτηρία, Μεταξουργείο-Remap 2, VISIBILITY PROJECT-Λαϊκή Αγορά στην οδό Μιχαήλ Βόδα), όπου μέσα από εγκαταστάσεις, επεξεργασμένο αρχειακό υλικό, σχέδια και video, καταγράφει και σχολιάζει κοινωνικοπολιτικά γεγονότα και χρησιμοποιεί την υποκειμενική μνήμη για να σχολιάσει ανθρώπινες δραστηριότητες που αφορούν την ΙΣΤΟΡΙΑ (νεότερη και παλιότερη) του κάθε επιλεγμένου χώρου ή περιοχής.

«Οκτώ» του Γιώργου Τσεριώνη στην Ελληνοαμερικανική
Ο καλλιτέχνης ύστερα από επιτόπια έρευνα, συνεντεύξεις, παρατηρήσεις και επισημάνσεις παρουσιάζει μια κάθετη και οριζόντια αντιμετώπιση του υλικού πολιτισμού της Ελευσίνας, δοσμένη μέσα από την οπτική του ανθρώπινου παράγοντα.

Η παρουσίαση ΟΚΤΩ στην Ελληνοαμερικανική Ένωση αποτελεί την πρόδρομη έκθεση που θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένη στο πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος στην Ελευσίνα।

ΠΟΥ: Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 30 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2011
Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά
Είσοδος ελεύθερη

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου