Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Γυναίκες πλημμυρίζει το Κουκάκι


"Θηλυκός Κόσμος" είναι ο τίτλος της έκθεσης της φωτορεπόρτερ Μάρως Κουρή που από τις 10 Νοεμβρίου φιλοξενείται στο OUR BAZAAR στο Κουκάκι.
Η Έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών της διπλανής πόρτας που αιχμαλωτίζουν στιγμές της καθημερινότητάς τους, κατά τη διάρκεια των δημοσιογραφικών αποστολών της Μάρως Κουρή ανά τον κόσμο. Γυναίκες-Μαχητές, με όλη τη σημασία της λέξης, στη δουλειά, στην οικογένεια, στον έρωτα.
Είναι επιλογή της φωτογράφου να εκθέτει -εκτός από μουσεία και γκαλερί- σε εναλλακτικούς χώρους, όπως παζάρια, χώρους κινητής τέχνης, παραγκουπόλεις, ανοιχτές αγορές κ.λπ., προκειμένου το κοινό να έχει μια πιο άμεση επαφή με την τέχνη.

Μάρω Κουρή, Φωτορεπόρτερ

Bιοδοιπορικό
Η Μάρω φωτογραφίζει ασταμάτητα. Εκθέτει τα έργα της από τις κοσμικές γκαλερί των μεγαλουπόλεων μέχρι τις παραγκουπόλεις και τις φτωχογειτονιές σε όλον τον κόσμο. Φωτογραφίζει για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθρωπιά. Έχει φωτογραφίες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και θέλει να συγκινεί τον θεατή όπως συγκινείται και η ίδια.
Παρακολούθησε το workshop “Μagic moment” του Κωσταντίνου Μάνου από το Πρακτορείο Magnum, καθώς και του Εd Kashi από το Νational Geographic και το Πρακτορείο VII. Σπούδασε φωτογραφία στη Focus και φωτοδημοσιογραφία είκοσι χρόνια στο δρόμο. Έζησε και εργάστηκε ως φωτορεπόρτερ και οινολόγος στην Βαρκελώνη για πολλά χρόνια.
Γυναίκες πλημμυρίζει το Κουκάκι
Συνεργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με το Πρακτορείo Polaris Images, δημοσιεύει εικόνες και κείμενα στον διεθνή και ελληνικό Τύπο.
Βραβεύτηκε, το 2003 στη Βυρηττό από την UNESCO στο 2ο Διεθνές Καλλιτεχνικό Φόρουμ της Μεσογείου, το 1999 στην Βαρκελώνη στην Primavera Fotografica και το 1998 στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Καλλιτεχνών.
Το 2009 τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτορεπορτάζ SCOOP στη Γαλλία για το θέμα “Το φυλαχτό-Οι αλμπίνοι της Τανζανίας”.
Τον Μάρτιο του 2010 τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ.
To 2011 παρουσίασε φωτογραφίες με θέμα τις “Γυναίκες του Κόσμου” στο Μετρό Σύνταγμα και στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, μαζί με τρεις ακόμη φωτογράφους υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Ισότητας.
Πιστεύει ότι η ευτυχία θρέφει το σώμα και η λύπη το πνεύμα.

ΙΝFO:
Που: OUR BAZAAR, Δράκου 33, Κουκάκι, Στάση μετρό Φιξ.
Στη μουσική ο DJ Nick DX.
Είσοδος ελεύθερη.
Διάρκεια Έκθεσης: 10/11 - 18/12
Πηγή:http://www.e-go.gr

2 σχόλια:

  1. αυτό πρέπει να το δουν όλοι οι άντρες!
    σου στέλνω μια καλημέρα ευτυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα!
    Ευχαριστώ!!!
    Κανείς δε μου έχει στείλει τόσο απλόχερα ένα
    τόσο μεγάλο δώρο!
    Να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή