Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Μικροί κήποι ευτυχίας


Το TAF παρουσιάζει την έκθεση Μικροί Κήποι Ευτυχίας που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Δεκεμβρίου 2011. Την έκθεση επιμελείται η ομάδα σπουδαστριών του σεμιναρίου Επιμέλεια και Οργάνωση Εκθέσεων Τέχνης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών προγραμμάτων στο Κολέγιο Αθηνών - Κολέγιο Ψυχικού, με εισηγήτρια την επιμελήτρια και τεχνοκριτικό Μαρίνα Φωκίδη.

Οι επιμελήτριες, ορμώμενες από τη ρήση του Φρίντριχ Νίτσε “Κοντά στο άλγος του κόσμου και συχνά πάνω στο ηφαιστειακό του έδαφος, ο άνθρωπος έχει βάλει τους μικρούς του κήπους της ευτυχίας”, επιχειρούν να προκαλέσουν καίρια ερωτήματα γύρω από τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους αντιδρούν οι κοινωνίες σε περιόδους κρίσης.

Ο άνθρωπος έχει την τάση να δημιουργεί οικειοθελώς για τον εαυτό του προσωπικούς μικρόκοσμους, μικρές ουτοπίες που περιχαρακώνουν τα ψήγματα ευτυχίας που του απομένουν. Αυτός ο ατομικός χώρος μοιάζει να λειτουργεί ως ένας συμβολικά προστατευμένος κήπος-καταφύγιο. Κάποιος φορές, όμως, αυτοί οι κήποι μεταμορφώνονται σε προσωπικές κολάσεις απομόνωσης.

Πόσο ανακουφίζουν αυτοί οι κόσμοι, πόσο τρομάζουν και πόσο ακραίοι μπορούν να γίνουν;

Στους αβέβαιους καιρούς που διανύουμε οι μικροί κήποι ευτυχίας μπορούν να αποτελέσουν χώρους αυτό-οργάνωσης και επανεξέτασης, πηγές εφευρετικότητας, τόπους επινόησης και ψυχικής συγκρότησης, και να μας βοηθήσουν να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που μας θέτει η ίδια η πραγματικότητα.

Στην έκθεση θα προβληθεί η ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου Μανία.

Συμμετέχοντες:
Στάθης Αθανασίου, Στήβεν Αντωνάκος, Κωστής Βελώνης, Νίκος Γιαβρόπουλος, Βαγγέλης Γκόκας, Ευνομία Δημητριάδου, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Χρήστος Κολιός, Γιώργος Κορμπάκης, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Leda Luss Luyken, Βάλλυ Νομίδου, Ζάφος Ξαγοράρης, Γιώργος Πανουσόπουλος, Marie-Françoise Poutays, Μαρίνα Προβατίδου, Ξενής Σαχίνης, Δημήτρης Τσουμπλέκας, Παντελής Χανδρής, Μανώλης Χάρος, Αλέξανδρος Ψυχούλης, ΕΝ ΦΛΩ, Οργάνωση Γη

Επιμέλεια
Φωτεινή Βεργίδου, Πηνελόπη Κατσάτου, Ευαγγελία Μελισσουργάκη, Πουλχερία Παπαγεωργίου, Ελένη Παπαγιαννοπούλου, Καλλιόπη Σταματάκου

Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011, 20.३०

Πηγή:http://www.theartfoundation.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου