Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Έργα θησαυροί στην Εθνική Γλυπτοθήκη


Η ενότητα των έργων μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης από το σύνολο των συλλογών του Μουσείου παρουσιάζεται ως ανεξάρτητη ενότητα της έκθεσης "Στα άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης – Άγνωστοι θησαυροί από τις συλλογές της", σε μια ξεχωριστή έκθεση στην Εθνική Γλυπτοθήκη στο Γουδί।

Η έκθεση "Στα άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης - Αγνωστοι θησαυροί από τις συλλογές της - Μεταπολεμική και σύγχρονη τέχνη" θα διαρκέσει από την ερχόμενη Δευτέρα (εγκαίνια 8 μ.μ.) έως τις 30 Απριλίου.

Τα γλυπτά που εκτίθενται στην Εθνική Γλυπτοθήκη προέρχονται από την περίοδο 1950-1985 και αποτελούν συνέχεια των έργων που εκτίθενται στο κεντρικό κτήριο. Με επίκεντρο – στην πλειονότητά τους – την ανθρώπινη μορφή, καταγράφουν τη σταδιακή μετάβαση από τη ρεαλιστική απόδοση, που χαρακτήριζε τις προηγούμενες δεκαετίες, στην πιο αφαιρετική προσέγγισή της, η οποία οδήγησε ορισμένους καλλιτέχνες στην αφαίρεση. Παράλληλα, καταγράφουν την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τη γλυπτική από τη δεκαετία του '60 και εξής με τη συνύπαρξη παραστατικών και ανεικονικών συνθέσεων.

Την επιμέλεια της έκθεσης Μεταπολεμικής και Σύγχρονης τέχνης έχει η ιστορικός τέχνης Δρ. Λίνα Τσίκουτα-Δεϊμέζη, υπεύθυνη των συλλογών Μεταπολεμικής και Σύγχρονης τέχνης.
Την επιμέλεια της έκθεσης γλυπτικής έχουν οι ιστορικοί τέχνης, Δρ Τώνια Γιαννουδάκη και Άρτεμις Ζερβού, υπεύθυνες της συλλογής νεοελληνικής και ευρωπαϊκής γλυπτικής.
Εγκαίνια : Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, ώρα 20.00

Διάρκεια : 14/11/ 2011 έως 30/4/2012
Τόπος : Εθνική Γλυπτοθήκη, Άλσος Στρατού, Γουδί, Είσοδος από Λεωφόρο
Κατεχάκη, τηλ. 210 7709855

Το εισιτήριο έχει μειωθεί σε 3 ευρώ στην Εθνική Γλυπτοθήκη και σε 5 ευρώ στην Εθνική Πινακοθήκη.

Σύντομα η Εθνική Γλυπτοθήκη θα αποκτήσει ένα επιπλέον, το τρίτο, κτίριο, αυτό των πρώην φούρνων στο Αλσος Στρατού. Η παραχώρησή του από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις, όπως ανακοίνωσε η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα.
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου