Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Eνα «διάφανο» άλογο από τον Χιρστ


Eνα μνημειώδες φτερωτό άλογο, με το ένα πλευρό ξεγυμνωμένο χειρουργικά, ώστε να φαίνονται οι μύες και τα γυμνά του οστά, δεν θα μπορούσε παρά να είναι έργο του Ντάμιεν Χιρστ।

Το "κακό παιδί" της βρετανικής εικαστικής σκηνής, έκθεση του οποίου παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, επέλεξε δύο πρόσφατα έργα του για να παρουσιάσει στην ετήσια έκθεση "Beyond Limits" του οίκου Σόθμπις, που άνοιξε στις 25 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, στους υπέροχους κήπους του πατρογονικού σπιτιού του δούκα και της δούκισσας του Devonshire, στο Chatsworth της Αγγλίας। Μια έκθεση με γλυπτά μνημειωδών διαστάσεων, ιδανική για συλλέκτες αλλά και επισκέπτες.

Ο Χιρστ, αναδρομική έκθεση του οποίου θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στην Τέιτ Μόντερν, εκτός από τη μεγαλοπρεπή μυθολογική ιππική μορφή του έργου "Legend", θα δείξει στους κήπους και το "Myth", που απεικονίζει τον μυθικό μονόκερο, με επίσης ξεγυμνωμένο το ένα πλευρό του αποκαλύπτοντας τα σπλάχνα και τους μυς του ζώου.

Η έκθεση "Beyond Limits", η πιο πολυποίκιλη και δυναμική από όλες όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Chatsworth, κατά τους διοργανωτές, θα φιλοξενήσει μερικά ακόμη εντυπωσιακά έργα। Ανάμεσά τους, το τετράμετρο "Flower Matango" του Τακάσι Μουρακάμι, με σπειροειδείς περικοκλάδες και πολύχρωμα λουλούδια που αναδύονται από μια πολύχρωμη μπάλα, κατάλληλα τοποθετημένο στον "Ναό των λουλουδιών". Επίσης, το "Burning desire" του Μαρκ Κουίν, μια νατουραλιστική τεράστια ορχιδέα, με φίνα κόκκινα πέταλα, που παρά το υλικό του χαλκού με το οποίο έχουν κατασκευαστεί δείχνουν ανάλαφρα και αιθέρια. Αλλά και το επιβλητικό τεράστιο λουλούδι "Flowers that blοom tomorrow" της Γιαγιόι Κουσάμα, το οποίο θα συμπεριληφθεί στην αναδρομική της δημιουργού του χρόνου στην Τέιτ Μόντερν.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου