Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«Μετασχηματισμοί» στην Θεσσαλονίκη


Σε έναν κόσμο, όπου όλα μεταλλάσσονται 20 φωτογράφοι αποφασίζουν να αποτυπώσουν τη δύναμη των μετασχηματισμών αυτών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής στην έκθεση Transformations - Μετασχηματισμοί που ανοίγει τις πύλες της στις 7 Νοεμβρίου στην γκαλερί Tettix Θεσσαλονίκη, υπό την επιμέλεια του Γιάννη Βουλγαράκη

Οι αλλαγές συμβαίνουν εσωτερικά και εξωτερικά. οι σύγχρονες συνθήκες "επιβάλλουν" αλλαγές στις μορφές, τις δομές, την εμφάνιση, τα σχήματα, τους χαρακτήρες, τη φύση, το αστικό τοπίο, το ανθρωπογενές περιβάλλον, αλλά και τον άνθρωπο ως ύπαρξη.

Η φωτογραφία, ένα μέσο "μετασχηματισμού" της πραγματικότητας, ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να αφουγκραστούμε και να προβληματιστούμε πάνω σε ότι "αλλάζει" αλλά "μοιάζει" ίδιο.

Είσκοσι φωτογραφικές προσπάθειες που επιχείρησαν να αποτυπώσουν κάθε είδους μετασχηματισμούς, άλλοτε δημιουργώντας τους, άλλοτε "συλλαμβάνοντάς" τους.

Οι 20 φωτογράφοι παρουσιάζουν τη δύναμη των μετασχηματισμών είτε ως αυτούσιες εικόνες είτε σε συνδυασμούς που αναδεικνύουν την ισχύ της εικόνας, όταν αυτή παραλλάσσεται, συγκρίνεται ή συνομιλεί με το περιβάλλον. Εντός και εκτός κάδρου, εντός και εκτός του εαυτού μας, μέσα και έξω από την καθημερινότητα μας.

«Μετασχηματισμοί» στην Θεσσαλονίκη

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Ραφαήλ Αρετάκης, Νάνσυ Γεωργίου, Νίκος Φεργάδης-Γιαννακόπουλος, Γιάννης Δακανάλης, Άλκηστις Ζογκόλη, Ιωάννα Καϊμάζογλου, Ιωσήφ Κάπελλας, Δημήτρηhttp://www.blogger.com/img/blank.gifς Κιοσέογλου, Γιώτα Κουλοχέρη, Γιάννης Λογιωτατίδης, Μάριος Μαντζουρογιάννης, Παναγιώτης Μερέκος, Αναστασία Μιχαήλογλου, Εύη Μπανταβάνου, Νίκος Μπέντας, Νίκη Μπουλιγαράκη, Νίκος Σταυρόπουλος, Αγγελική Στελλάκη, Πάρις Ταβιτιάν, Μάνος Χρυσοβέργης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Tettix art gallery
Διαλέττη 3 έναντι ΧΑΝΘ
τηλ. 2310 243304
Δευτ. - Παρ. 18:00 - 21:00
Σαβ. 11:00 - 14:00
Κυρ. κλειστά
Πηγή:http://www.e-go.gr

2 σχόλια:

  1. καλημέρα.

    η φωτογραφία έχει γίνει πια ένα περίπλοκο πράγμα για μένα.
    ένα φεγγάρι μάθαινα να εμφανίζω ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ήταν μαγικό!
    τώρα όλες αυτές οι επεξεργασίες μου φαίνονται ανυπέρβλητα ακατανόητες. ευτυχώς υπάρχουν άλλοι με πιο πολύ υπομονή, μεράκι και βέβαια... έμπνευση!!
    καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή εβδομάδα!
    Είναι να μην αφήσεις κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή