Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Παραμύθια και παιχνίδια στην «Σκουφά»


Η καινούργια ατομική έκθεση της Εύας Αναγνώστου που φιλοξενείται στη Γκαλερί «Σκουφά» ξεχειλίζει από αθωότητα, παιχνίδι και φαντασία।


Η γκαλερί «Σκουφά» φιλοξενεί μια «παραμυθένια» έκθεση ζωγραφικής, στην οποία η παιδική ηλικία και ο κόσμος της αθωότητας και του παιχνιδιού έρχονται σε σύγκρουση με τον αυστηρό κώδικα του κόσμου των «μεγάλων». Πρόκειται για την τελευταία έκθεση της ζωγράφου Εύας Αναγνώστου, η οποία τιτλοφορείται «FairyTales» και θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου.

Όπως προϊδεάζει και ο τίτλος της, η έκθεση αποτελείται από έργα που αφηγούνται ιστορίες με επίκεντρο την ανθρώπινη φιγούρα και την παιδική ηλικία. Στόχος της Αναγνώστου είναι να ανασύρει μνήμες, συναισθήματα και εμπειρίες από την παιδική ηλικία, το σχολείο και τις διακοπές, ώστε να μπορεί να συνθέσει μια «παραμυθένια» αφήγηση με αυτοβιογραφικές νότες. Στα έργα της αντιδιαστέλλει και συνδυάζει τον κόσμο του πραγματικού και του φανταστικού, το συνειδητό και το ασυνείδητο, ώστε η ιδεατή εποχή της αθωότητας να πλησιάζει την πραγματικότητα της ενηλικίωσης.

Η Εύα Αναγνώστου έχουν παρουσιάσει έργα της σε ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις, τόσο στην Γκαλερί Σκουφά, όσο και στην Αίθουσα Τέχνης Metamorphosis της Θεσσαλονίκης. Έργα της εκτίθενται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πληροφορίες: Γκαλερί «Σκουφά», Σκουφά 4, Κολωνάκι, 2103643025, 210 3603541, www.skoufagallery.gr , διάρκεια μέχρι τις 15 Οκτωβρίου। Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10.00 με 15.30. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00 με 15.30 και 17.30 με 21.00.

Πηγή:http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου