Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

06.11.11 Ελπίδα Ορφανίδου / Of High Importance


Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 20.00, το TAF θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της έκθεσης Pause/Play, τη solo performance της Ελπίδας Ορφανίδου Of High Importance σε δραματουργία της Βασιλικής Μουτεβελή.

Μια εγχείρηση καρδιάς είναι κατάσταση μεγάλης σημασίας, κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει γι’ αυτό. Αλλά εμείς βρισκόμαστε στο θέατρο - πόση σημασία μπορεί να αποκτήσει αυτή η κατάσταση;

Το Of High Importance είναι μια solo performance που εξετάζει τη σπουδαιότητα στη θεατρική πράξη. Επίκεντρο της παράστασης αποτελεί η ταλάντωση μεταξύ σημαντικότητας και ασημαντότητας των καταστάσεων που δημιουργούνται στο θέατρο. Η performance ακροβατεί διαρκώς ανάμεσα στο σοφό και το ανόητο, το σοβαρό και το αστείο, το λογικό και το παράλογο, το μυστηριώδες και το προφανές. Σε αυτή τη δουλειά της, η Ελπίδα Ορφανίδου θέλησε να παραμείνει στο απλό, να δημιουργήσει το πολύπλοκο εάν αυτό είναι απαραίτητο, να καλωσορίσει την αποτυχία και να ενθαρρύνει το πάθος.

Η έκθεση Pause/Play, στο πλαίσιο της οποίας φιλοξενείται η παράσταση, διερευνά την έννοια του παιγνιώδους και την πρακτική του παιχνιδιού ως κριτική διαδικασία. Μέσα από τα έργα της έκθεσης, το παιχνίδι προβάλλεται ως κατάσταση απείθαρχης και αυτοσχεδιαστικής ανεμελιάς και η ανοησία ως κατάσταση γνώσης. Παράλληλα, ο αυθορμητισμός και η τυχαιότητα του παιγνιώδους επαναξιολογούνται και αναδεικνύονται σε σοβαρή δραστηριότητα που μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική διέξοδο στους περιορισμούς του ορθολογισμού και να προσφέρει πραγματικές λύσεις.

Η performance θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου