Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

«Μεταπλάσεις» στη Στοά Σπυρομήλιου


Η νέα έκθεση του Δημήτρη Βλάσση ενώπιον των περαστικών

Αθήνα

Με μια ακόμη αφορμή οι διαβάτες και οι περαστικοί της Στοάς Σπυρομήλιου θα κοντοσταθούν ενώπιον της τέχνης. Ο λόγος για την έκθεση γλυπτικής του Δημήτρη Βλάσση που από 10 έως 22 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί στον ιστορικό χώρο της Στοάς Σπυρομήλιου - City Link, στο κέντρο της Αθήνας (Βουκουρεστίου 3).

Η νέα ενότητα των γλυπτών του Δημήτρη Βλάσση (ο οποίος, αναγεννησιακός στις αναζητήσεις του, κινείται με άνεση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική, το θέατρο, τη γλυπτική, το design, αλλά και τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία, το κόσμημα, το ρούχο) είναι από ανοξείδωτο χάλυβα και ξύλο και φέρουν τον γενικό τίτλο «Μεταπλάσεις»।
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δέκα μεγάλα γλυπτά _ ένα από ανοξείδωτο χάλυβα, επτά ξύλινα και δύο από σίδηρο. Η νέα αυτή σειρά μινιμαλιστικών γλυπτών του Δημήτρη Βλάσση πραγματεύεται το θέμα των μεταπλάσεων της επιφάνειας. Οι «Μεταπλάσεις» διακρίνονται για την αυστηρότητα των γραμμών, την ακρίβεια της φόρμας και το φινίρισμά τους - την τελειότητα της κατασκευής που, κληροδότημα των αρχιτεκτονικών του καταβολών, προβάλλει με υπαινικτική εκφραστικότητα την απόλυτη ομορφιά της απλότητάς τους.

Την έκθεση πλαισιώνει εικονογραφημένη έκδοση, η οποία περιέχει όλα τα έργα της έκθεσης αλλά και μια ανασκόπηση του συνόλου του έργου του Δημήτρη Βλάσση. Η παρουσίαση θα συνοδεύεται επίσης από ειδικό video wall αναρτημένο στη Στοά Σπυρομήλιου, όπου θα προβάλλονται έργα και αποσπάσματα από όλο το φάσμα της δημιουργικής πορείας του καλλιτέχνη. Η επιμέλεια της έκθεσης και της έκδοσης είναι της Ελισάβετ Πλέσσα.
Πηγή:http://www.tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου