Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Εικαστική πυραμίδα στον Λευκό Πύργο


Μια εικαστική πυραμίδα, που στέλνει κοσμική ενέργεια στο διάστημα, αντικρίζουν τις τελευταίες μέρες οι πολίτες και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης που κάνουν τη βόλτα τους στην Πλατεία του Λευκού Πύργου.

Το έργο-εγκατάσταση της εικαστικού Αλεξάνδρας Μαράτη, που εντυπωσίασε πέρυσι τον Σεπτέμβριο όταν εκτέθηκε στη διεθνή έκθεση ΟΡΕΝ 13 στη Βενετία, θα εκτίθεται έως τις 6 Νοεμβρίου στον χώρο δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο।

Πρόκειται για μια κατασκευή από πλεξιγκλάς με τη μορφή πυραμίδας, που προκαλεί τον θεατή να αναλογιστεί την ύπαρξη πραγμάτων πέρα από τα ορατά, μέσω της ποίησης, της ενέργειας, των μαθηματικών και της γεωμετρίας, των κρυφών υποδομών. Ο τίτλος του έργου "EX-EL-IX-I-S" παραπέμπει σε πλήθος αλχημικών συσχετισμών και συμβόλων από τη δημιουργία του σύμπαντος μέχρι την επικείμενη πρόσβαση στην 5η διάσταση.

Η πυραμίδα βασίζεται σε ακριβείς μετρήσεις κρυμμένων υποδομών και λειτουργεί σαν γεννήτρια - μετασχηματιστής κοσμικής ενέργειας, που διοχετεύεται στο άπειρο μέσα από έναν δίαυλο δεσμίδων laser - τελετουργικό ιδιαίτερα ορατό κατά τη διάρκεια της νύχτας।

Πηγή:http://www.e-go.gr

2 σχόλια: