Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

«Συναντήσεις εικόνας και λόγου στο διαδίκτυο»





Ένα ζωντανό, διαδραστικό διαδικτυακό ημερολόγιο όπου κάθε μέρα παρουσιάζεται ένα διαφορετικό φωτογραφικό έργο δημιούργησε η εταιρεία PostScriptum σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και τις Εκδόσεις Καστανιώτη.







Πώς λειτουργεί;
Ο κάθε δημιουργός που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, μπορεί να προτείνει το έργο του στο ημερολόγιο, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα προσωπικά στοιχεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο (www.365filoi.gr).

Στη συνέχεια, ειδικοί από το χώρο της φωτογραφίας, συνεργάτες του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, μελετούν τα έργα και επιλέγουν αυτά που θα εμφανιστούν στο διαδίκτυο.

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη προωθούν τα επιλεγμένα έργα σε λογοτέχνες και συγγραφείς, οι οποίοι σχολιάζουν τις εικόνες με λέξεις, μέσα από τη δική τους οπτική αντίληψη.

Συμμετείχε κι εσύ!

Το κοινό έχει την ευκαιρία να ψηφίζει τη φωτογραφία του μήνα που πέρασε, αλλά και να σχολιάσει το έργο κάθε ημέρας. Στο τέλος του χρόνου, τα έργα κάθε μήνα που θα αναδειχθούν τόσο από την αξιολόγηση του κοινού όσο και από την επιλογή των συνεργατών του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, θα εκτεθούν σε κεντρικούς χώρους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα βραβευτούν.

365 μέρες, 365 καλλιτέχνες, 365 έργα

Η πρωτοβουλία αυτή της PostScriptum φιλοδοξεί να ενώσει σε μία εικονική κοινότητα 365 καλλιτέχνες, στο πλαίσιο του «συνεργατικού» διαδικτύου δεύτερης γενιάς (Web 2.0). Γι’ αυτόν το λόγο αξιοποιούνται τα πιο σύγχρονα επικοινωνιακά εργαλεία (περιοδικά, στήλες και e-zines Φωτογραφίας, Τέχνης, Λογοτεχνίας και Τεχνολογίας, αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Flickr και Twitter), ώστε τα επιλεγμένα έργα να λάβουν τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα.

Τα URL του «365 φίλοι καλλιτέχνες παντού» στα Social Networks είναι τα εξής:
Facebook: http://www.facebook.com/pages/365-PHILOI-KALLITECHNES-PANTOU/300793869520
Flickr: http://www.flickr.com/photos/365filoi/
Twitter: https://twitter.com/365filoi_gr
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου