Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

"Διαδρομές στην Ελλάδα και στην Κύπρο του 19ου & 20ου αιώνα"


Έκθεση Νεοελληνικής Ζωγραφικής

Έργα 45 κορυφαίων και καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως οι Νικηφόρος Λύτρας, Νικόλαος Γύζης, Φώτης Κόντογλου, Μίνως Βολονάκης από την Ελλάδα και Αδαμάντιος Διαμαντής, Σάββας Σάββα, Σόλων Φραγκουλίδης, Ανδρέας Λαδόμματος από την Κύπρο, θα παρουσιαστούν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία, στην έκθεση "ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Διαδρομές στην Ελλάδα και στην Κύπρο του 19ου & 20ου αιώνα".

Την έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 17 Μαρτίου, οργανώνουν η Πρεσβεία της Ελλάδος και ο Δήμος Λευκωσίας, με τη σύμπραξη της Alpha Gallery, την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Eurobank EFG Κύπρου και του Μουσείου Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, και την πολύτιμη συμβολή ενός συνόλου συλλεκτών.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου, τόνισε ότι πρόκειται για μία εξαιρετική έκθεση, η πραγματοποίηση της οποίας εντάσσεται στο σύνολο των πολιτιστικών δράσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την Πρεσβεία η στήριξη και η ενίσχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς στην Κύπρο, στο πλαίσιο σύσφιγξης, προβολής και περαιτέρω ενδυνάμωσης των στενών και αδελφικών σχέσεων της Ελλάδος με την Κύπρο.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η έκθεση έχει και μία ανθρωπιστική διάσταση, καθώς τα έσοδα από τη διάθεση του καταλόγου των έργων θα διατεθούν για τις ανάγκες του Παγκύπριου Αντικαρκινικού Συλλόγου.

Η δήμαρχος Λευκωσίας, Ελένη Μαύρου, χαρακτήρισε την έκθεση πραγματικό πανόραμα της ελληνικής και της κυπριακής ζωγραφικής παραγωγής, με εικαστικές δημιουργίες σημαντικών καλλιτεχνών που σφράγισαν τη νεότερη ζωγραφική τέχνη του 19ου και του 20ου αιώνα, μια περίοδο, όπου η νεοελληνική τέχνη διαμόρφωνε τα κύρια χαρακτηριστικά της.


του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου
Πηγή:http://culture.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου