Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στο κλειστό γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου και η φετινή «Art Athina»

Στο κλειστό γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου θα πραγματοποιηθεί και φέτος, από τις 14 έως και τις 16 Μαΐου, η μεγαλύτερη ετήσια οργανωμένη συνάντηση καλλιτεχνών, εκπροσωπημένων από διαφορετικές γκαλερί, διαφόρων χωρών, που φέρει τον τίτλο «Art Athina».

Ο κατάλογος με τις ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά μεταξύ των συμμετοχών υπάρχουν πολλές γκαλερί, που εκθέτουν για πολλοστή φορά και αρκετές άλλες, που εκθέτουν για πρώτη.

Στη φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί το νεοϊδρυθέν Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, με όλο τον πλούτο της ελληνικής τέχνης από το 1950 έως σήμερα, όπως καταγράφεται από τις συλλογές της ιστορικής πια αίθουσας τέχνης «Νέες Μορφές». Επίσης, το Μουσείο Γιάννη Σπυρόπουλου, με έργα καλλιτεχνών, που έχει βραβεύσει στα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Ο γενικός διευθυντής Αλέξανδρος Ι. Στάνας, το διοικητικό συμβούλιο του Π.Σ.Α.Τ (Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης) και η εταιρεία D.art, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση, προετοιμάζουν για τον Μάιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, στο οποίο περιλαμβάνεται και η έκθεση με βιβλία Ελλήνων καλλιτεχνών-σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες, σε επιμέλεια Μαρίας Αγγελή.
με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πηγή:http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου