Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

"Μικροτεχνήματα παραδοσιακών κτισμάτων”


Η έκθεση της Πολιτιστικής - Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Καλλιθέας Ελασσόνας παρουσιάζει αντίγραφα παραδοσιακών κτισμάτων από την περιοχή της Ελασσόνας σε μικροκατασκευή συνοδευόμενη από φωτογραφίες των αυθεντικών κτισμάτων. Τα δομικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κυρίως πέτρα, ξύλο και χώμα.

Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010, ώρα 18:00

Οι μαθητές της ομάδας εμπνέονται από μια παραδοσιακή αρχιτεκτονική εναρμονισμένη με το φυσικό τοπίο και επιδιώκουν τον προβληματισμό για τη σημερινή σχέση φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, καθώς και την ευαισθητοποίηση σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα έργα αυτά έχουν, ενδεικτικά, εκτεθεί στην Ελασσόνα, τη Θεσσαλονίκη με το "Δίκτυο Περραιβία", στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας αποσπώντας ευμενείς κριτικές από το κοινό, από ειδικούς, καθώς και από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, την Πέμπτη 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του αρχιτέκτονα Νίκου Σαμαρά, καθηγητή Εφαρμογών του τμήματος ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιρίων στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας, με θέμα: "Η διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και η συμβολή της στο σημερινό τρόπο ζωής".

Υπεύθυνος προγράμματος-επιμέλεια έκθεσης: Κων/νος Γεωργιάδης, διευθυντής Γυμνασίου Καλλιθέας. Τα κείμενα της εκδήλωσης επιμελήθηκαν: Σοφία Καλαϊτζίδου - Φιλόλογος, Γλυκερία Σακελαρίου - καθηγήτρια Πληροφορικής και Χαρούλα Τάκα - Θεολόγος.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-20:00 και Κυριακή 10:00-14:00


Επικοινωνία:
210 3452150
Τόπος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα“
Διεύθυνση: Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης - Θησείο, στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός
Πηγή:http://www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου