Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

“Μεσολόγγι - Αλισάχνης Μύρον”: Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου


Με αφορμή την 184η επέτειο της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, ο Δήμος της Ι.Π. Μεσολογγίου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας και το ΤΕΙ Μεσολογγίου διοργανώνουν με την υποστήριξη της "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου με τίτλο "Μεσολόγγι - Αλισάχνης Μύρον". Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί επίσης και η παρουσίαση του ομώνυμου λευκώματος από τον ποιητή Σωτήρη Κακίση.

Εγκαίνια: Παρασκευή 19 Μαρτίου, ώρα 20:00.

Ο φωτογράφος μέσα από το φακό του αποκαλύπτει στοιχεία της πόλης και των ανθρώπων, σκεπασμένα με την αλισάχνη της ιστορίας και της φύσης. Η φωτογραφική του διαδρομή ισορροπεί μεταξύ συναισθήματος και εικαστικής δημιουργίας. Με την ματιά του που είναι ταυτόχρονα εκείνη ενός παιδιού που ανακαλύπτει τον κόσμο και ενός δημιουργού που ενδιαφέρεται για ένα άρτιο αποτέλεσμα, ο φωτογράφος παρακολουθεί βήματα, ανθρώπους, θαλασσοπούλια, γειτονιές του χθες και του σήμερα και ξεδιπλώνει ιστορίες για το αέναο ταξίδι από και προς τον τόπο της ιστορίας, της τέχνης και της λιμνοθάλασσας, της πόλης που ζει στο μοναδικό και μοναχικό της φυσικό περιβάλλον.

"Οι εικόνες που αποτυπώνονται στο φωτογραφικό φακό του Βασίλη Αρτίκου παρουσιάζουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία, αναδεικνύοντας με ξεχωριστό τρόπο ακόμη και τις πιο απλές στιγμές της καθημερινότητας του τόπου καταγωγής του".

Ο Βασίλης Αρτίκος σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ανωτάτη Βιομηχανική σχολή Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως οικονομολόγος και ταυτόχρονα διδάσκει στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, όπου και ζει μόνιμα. Η επαφή του με τις εικαστικές τέχνες ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια με την ζωγραφική, όμως αργότερα τον κέρδισε η φωτογραφία που πλέον αποτελεί καθημερινή του ενασχόληση. Έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, αλλά και έχει εκδώσει προσωπικά φωτογραφικά λευκώματα. Είναι προσκεκλημένος να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας 2010 της Arles.

Ώρες λειτουργίας: 10:00-22:00

Είσοδος ελεύθερη

Επικοινωνία:210 3461589
Τόπος: "Τεχνόπολις", Αίθουσα "Άγγελος Σικελιανός
Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι
Πηγή:http://www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου