Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας


Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, λίγο μικρότερο σε διάρκεια φέτος, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 -22 Ιουλίου, προβάλλοντας το έργο καταξιωμένων χορογράφων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Μια πρώτη εικόνα του Φεστιβάλ μας δίνουν οι προγραμματισμένες παραστάσεις σημαντικών καλλιτεχνών: το έργο του Αλαίν Πλατέν «Οut of context-For Pina» είναι αφιερωμένο στην Πίνα Μπάους και θα εκτελεστεί από τη φημισμένη ομάδα χορού «Less Ballets C. De la B.».

Οι χορογραφίες του Γουίλιαμ Φορσάιθ και της Μαγκί Μαρέν, θα ερμηνευτούν από τους χορευτές του Μπαλέτου της Λωρραίνης ενώ το σόλο του Γιαν Φαμπρ «Another Sleepy Dusty Delta Day» από την Άρτεμις Σταυρίδη.

Το Φεστιβάλ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βίκυς Μαραγκοπούλου, θα περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις, με διαλέξεις, βίντεο-προβολές και εργαστήρια.

Προσκεκλημένος στο φετινό σεμινάριο του Φεστιβάλ, (14-22 Ιουλίου), θα είναι ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Καβέρνα, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος χορευτής και δάσκαλος, με βαθιά γνώση καποέιρα, σύγχρονου χορού, ακροβατικών, contact-improvisation και gi gong, που έχει διδάξει σε μερικές από τις καλύτερες σχολές και ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και προχωρημένους σπουδαστές χορού.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου