Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Έκθεση Ζωγραφικής της Άλις Τουρνικιώτη

23/05/2010 - 31/05/2010

"Παραλλαγές ενός προσώπου" τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Αλίς Τουρνικιώτη που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων.



Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα με κάρβουνο σε χαρτί, εστιάζοντας στην αποτύπωση του ανθρώπινου ψυχισμού όπως αυτός "φανερώνεται" στο πρόσωπο και τις εκφράσεις του. Το πορτρέτο, αγαπημένο θέμα των ζωγράφων ανά τους αιώνες, αποτελεί το ψυχογράφημα του ανθρώπου και προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον των θεατών, ακριβώς διότι επικεντρώνει σε κάτι τόσο γνωστό, αλλά και τόσο άγνωστο, όσο η ίδια η ανθρώπινη κατάσταση.



Πιστή στο...ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό της "Τεχνόπολις", όπως κάθε αρχή του καλοκαιριού, η Αλίς Τουρνικιώτη μας παρουσιάζει τη νέα της δουλειά. Πηγή έμπνευσής της ο εσωτερικός ανθρώπινος ψυχισμός, μέσω της απεικόνισης του προσώπου, που αποτέλεσε και προνομιακό θέμα στην ιστορία της τέχνης. Τα συναισθήματα και οι δομές του εσωτερικού κόσμου του ατόμου, που είναι μια διαρκής μεταβλητή, προσεγγίζονται με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο.



Ώρες λειτουργίας: 18:00-24:00



Είσοδος ελεύθερη


Επικοινωνία:
210 3461589
Τόπος: "Τεχνόπολις", Αίθουσα "Κωνσταντίνος Καβάφης"
Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι
Πηγή:http://www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου