Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η Αθήνα μέσα από το φωτογραφικό φακό του Σωκράτη Σωκράτους

Την πρώτη του ατομική έκθεση με φωτογραφίες από την Αθήνα παρουσιάζει ο Κύπριος φωτογράφος Σωκράτης Σωκράτους, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Τα έργα του θα φιλοξενηθούν αρχικά στο Μουσείο Μπενάκη, (1-20 Ιουνίου) και στη συνέχεια στην Αποθήκη Η’ στην οδό Πειραιώς 260 (3-15 Ιουλίου).

Η έκθεση του αποτελεί μια ιδιότυπη μορφή ημερολογίου το οποίο ο καλλιτέχνης ανανεώνει καθημερινά με στιγμές από την καθημερινή ζωή της πόλης. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ρεπορτάζ καθώς η ματιά του Σωκράτους είναι πολύ προσωπική και συναισθηματικά φορτισμένη.

Πορτραίτα άγνωστων αλλά και γνωστών προσωπικοτήτων, πολιτικά και κοινωνικά επίκαιρα, άλλοτε ευχάριστα κι άλλοτε δυσάρεστα, βρίσκουν τη θέση τους στο έργο του καλλιτέχνη.

Γνωριμία με τον καλλιτέχνη

Ο Σωκράτης Σωκράτους γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου το 1971 και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και την Ελλάδα κι έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη, το Αθηναϊκό Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Ίδρυμα Δέστε, στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο (Γενί-Τζαμί) στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Έχει πάρει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις και διοργανώσεις, υπήρξε ο επίσημος φωτογράφος στις προετοιμασίες έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 ενώ εργάζεται και ως φωτογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο, με συνεργασίες με την Ομάδα Εδάφους του Δημήτρη Παπαϊωάννου, το Εθνικό Θέατρο το Ελληνικό Φεστιβάλ τη Μπιενάλε Νέων Βενετίας και διάφορα περιοδικά. Το 2009 εκπροσώπησε την Κύπρο στην Μπιενάλε της Βενετίας.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου