Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Χρώμα και Σίδερο στην Αθηναϊδα


H διπλή έκθεση των διακεκριμένων εικαστικών Αλίνας Μάτσα και Νίκου - Γιώργου Παπουτσίδη με τίτλο «Χρώμα και Σίδερο» παρουσιάζεται από τις 27 Μαΐου στις ανακαινισμένες αίθουσες του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς.
Η έκθεση «Χρώμα και Σίδερο», αποτελεί ένα δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στη ζωγραφική της Αλίνας Μάτσα και τη γλυπτική του Νίκου - Γιώργου Παπουτσίδη, λειτουργώντας ως ένα σύνθετο εικαστικό πεδίο πλαστικών συναντήσεων και ποιητικών εφευρημάτων, προτείνοντας ένα ευμετάβλητο καλειδοσκόπιο χρωμάτων και σχημάτων.

Η Αλίνα Μάτσα, προχωρώντας σε μια νέα θεματική, σχεδιάζει υπερμεγέθη λουλούδια με εκρηκτικά χρώματα παραμένοντας βυθισμένη στον κόσμο των υλικών, εξερευνώντας εξονυχιστικά διαφορετικές τεχνοτροπίες, ισορροπώντας στα διάκενα της αμφισήμαντης ερμηνείας των μοτίβων και αφήνοντας το θεατή να εισχωρήσει σταδιακά στους αυτοτελείς κόσμους των καμβάδων της, να ιχνηλατήσει δια της οράσεως και της αφής το κοσμογονικό ανθισμένο και υπερμεγέθες σύμπαν της.

Ο Νίκος - Γιώργος Παπουτσίδης, πολυμήχανος και ανεξάντλητος γλύπτης, επικαλείται μια ελαφριά πλαστικότητα κατά το χειρισμό της ύλης, μια δίχως όρια φαντασία και εφευρετικότητα. Τα τρισδιάστατα έργα του, δράκοι και μυθολογικά όντα, λουλούδια και χιμαιρικά οράματα, διάττοντες αστέρες και γεωμετρικά σύμβολα, κατασκευασμένα από μέταλλο, αλλά και διαφορετικά κομμάτια σιδήρου, πλασμένα μέσω μιας επίπονης χειρωναξίας, προτείνουν αυτοτελή και επάλληλα ποιητικά περιβάλλοντα με αμφίσημες ερμηνείες.

Συναντούμενοι οι κόσμοι των δύο σημαντικών καλλιτεχνών, ανταλλάσσουν γραμμές και χρώματα, σημεία και κώδικες, ιδέες και σύμβολα, οδηγώντας το θεατή σε ένα ανοιχτό πεδίο οπτικών ερεθισμάτων, σ' έναν φανταστικό κόσμο που επιζητεί την αέναη εξερεύνηση.

Επιμέλεια Έκθεσης: Ίρις Κρητικού
Συντονισμός-Οργάνωση : Μαρίζα Φασιανού
Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαΐου- 12 Ιουνίου 2010
Πηγή:http://www.e-go.gr

1 σχόλιο:

  1. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτή την εκδήλωση και στους δυο καλλιτέχνες. Τουλάχιστον ο ένας απο τους δυο (επειδή την έχω γνωρίσει) είναι καταπληκτική.
    Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή