Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Δέκα Αντανακλάσεις στα δωμάτια του Taf

Από το μύθο του Νάρκισσου μέχρι σήμερα ο καθρέφτης ως αντικείμενο αντανακλά, προβάλλει, κολακεύει, σατιρίζει ή κατακερματίζει την εικόνα μας. Το γεγονός ότι κανείς δε γνωρίζει τη μορφή του, αν δεν την δει στον καθρέφτη, γοήτευε πάντοτε τον άνθρωπο.
Το παιδί σε ένα πρώιμο στάδιο αποκτά συνείδηση του εαυτού του μέσα από τη θέαση της εικόνας του στον καθρέφτη. Η φευγαλέα αντανάκλαση στο στάσιμο νερό, στο γυαλισμένο μέταλλο ή στο χημικά επεξεργασμένο γυαλί συνδέεται τόσο με την αλήθεια, την πιστή απεικόνιση της «πραγματικότητας», όσο και με το ψεύδος, το «είδωλό» της.

Η εικόνα στον καθρέφτη ως δείγμα των δυνατοτήτων και βιτρίνα των επιθυμιών; Είμαι έτσι όπως φαίνομαι στον καθρέφτη ή ο καθρέφτης, απλώς, μαρτυρά τη σχέση μου με την αυτοεικόνα μου, δηλαδή μια αυτόνομη διαδικασία αναμέτρησης με τον εαυτό; Οι άλλοι άνθρωποι, όμως, βλέπουν τα ίδια χαρακτηριστικά που εγώ αναγνωρίζω στην εικόνα της μορφής μου;
Nikos Tsolakoglou
Nikos Tsolakoglou

10 καλλιτέχνες σχεδιάζουν και υλοποιούν ισάριθμες εγκαταστάσεις στα δωμάτια του Taf, προσπαθώντας να οδηγήσουν τον θεατή σε μία νέα βιωματική οπτική εμπειρία.

Reflections - Αντανακλάσεις
Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010, 20.30 - Διάρκεια: 22.7-5.9.2010
Giorgos Tserionis
Giorgos Tserionis
Συμμετέχουν: Χαράλαμπος Δερμάτης, Μπάμπης Καραλής, Λεωνίδας Καραμπίνης,
Χάρης Κοντοσφύρης, Φάνης Ρουμανιάς, Αννέτα Σπανουδάκη, Ολυμπία Τοπτσίδου,
Γιώργος Τσεριώνης, Νίκος Τσολάκογλου, Έφη Φουρίκη.

The Art Foundation
Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, Δευτέρα-Κυριακή 13:00-24:00, t/f: 210 3238757
info@theartfoundation.gr www.theartfoundation.gr

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου