Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Πρώτο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής


Γλυπτά από ξύλο, το οποίο προέρχεται από καμένους κορμούς δένδρων της Πυρκαγιάς της Πάρνηθας του 2007, θα κατασκευάσουν έξι διεθνούς φήμης γλύπτες, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που διοργανώνεται από 15 μέχρι 30 Ιουλίου στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση». Τα έργα των Αντώνη Μυρωδιά, Γιώργου Καλτσίδη, Ούλριχ Γιοχάνες Μίλερ, Κάμεν Τάνεφ, Κεμάλ Τουφάν και Σπύρου Ντασιώτη θα παραμείνουν στο χώρο του πάρκου και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία κατασκευής των γλυπτών.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης του Πάρκου ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος «Νέοι Εθελοντές Πάρκου Τρίτση», ενός προγράμματος προετοιμασίας και οργάνωσης μιας ειδικευμένης ομάδας Εθελοντών Νέων οι οποίοι θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς σε ένα μόνιμο Δίκτυο Εθελοντών του Πάρκου Τρίτση. Το δίκτυο θα παρέχει υπηρεσίες περιβαλλοντικής ενημέρωσης, οικολογικής ξενάγησης, ψυχαγωγικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και υποστήριξης πρώτων βοηθειών για τους επισκέπτες του Πάρκου Τρίτση. Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο Οργανισμός συνεργάζεται με το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων), την «Οργάνωση Γη» και την Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για Νέους της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (Π.Υ.Π.N.).

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 15 Ιουλίου και ώρα 20.00 στο χώρο μεταξύ των λιμνών «Ασωπιάδα» και «Ναϊάδα» του Πάρκου, θα απονεμηθούν, παράλληλα, τα βραβεία του φοιτητικού διαγωνισμού για το λογότυπο του Πάρκου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φοιτητές από Σχολές Αρχιτεκτονικής και Γραφιστικής.

Τέλος, ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι στον ανοιχτό διαγωνισμό που προκηρύχτηκε στις 29 Ιουνίου για την ανάθεση του έργου «Έργα Υποδομής Πάρκου περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"» (προϋπολογισμού 871.200 ευρώ) προσωρινός μειοδότης με ποσοστό έκπτωσης 12%, ανακηρύχθηκε η εταιρία Νικόλαος Φ. Αθανασόπουλος & Σια Ο.Ε.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση και από το Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ). Διευθύνουσα-Επιβλέπουσα Υπηρεσία για την κατασκευή του έργου, είναι η Διεύθυνση Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί σε οκτώ μήνες και θα αρχίσει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή των δικτύων υποδομής του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" και συγκεκριμένα:

- Έργα ηλεκτρο-μηχανολογικής υποδομής και αγωγών δικτύου άρδευσης-πυρόσβεσης.

- Επισκευή αντλιοστασίου μεταφοράς νερού από την κατάντη λιμνοδεξαμενή στις ανάντη λιμνοδεξαμενές.

- Έργα αποκατάστασης λειτουργίας και βελτίωσης επτά αντλιοστασίων στις υπάρχουσες γεωτρήσεις και πηγάδια.

- Αντλιοστάσιο Καματερού (εξωτερικά του πάρκου Τρίτση).

Πηγή:http://culture.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου