Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Διεθνής έκθεση αφίσας στην Ιθάκη


Οι εικαστικές δημιουργίες που βραβεύτηκαν στον φετινό διεθνή διαγωνισμό αφίσας με τίτλο «Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη» εκτίθενται για μερικές ημέρες στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιθάκης και στον παραλιακό δρόμο του χωριού Βαθύ.
Ο διαγωνσιμός πραγματοποιήθηκε φέτος για ένατη συνεχή χρονιά συγκεντρώνοντας 1207 δημιουργούς από 73 χώρες και είχε κεντρικό θεματικό άξονα την έννοια της ετικέτας.

Οι ταμπέλες ως αντικείμενα, η ευρύτερη έννοιά τους ως μέσο διάκρισης, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα αλλά και η ανάγκη να ανήκει κάποιος σε μια ομάδα ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία 142 αφισών που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Κάποιοι καλλιτέχνες χρησιμοποιήσαν για τη δημιουργία των έργων τους τη φωτογραφία, άλλοι την εικονογράφηση και άλλοι την τυπογραφία δημιουργώντας μια πλούσια συλλογή από έντονες εικόνες που εντυπωσιάζουν και κάνουν τον θεατή να χαμογελά.

Μέχρι τις 31 Ιουλίου οι 132 αφίσες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και εκείνη που κέρδισε το Absolut People’s Choice Αward φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη του νησιού, ενώ μέχρι τις 31 Αυγούστου οι δέκα βραβευμένες αφίσες θα εκτίθενται στον παραλιακό δρόμο στο Βαθύ.

Η διοργάνωση «Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη» είναι ένας διεθνής διαγωνισμός αφίσας που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας και του Μουσείου Design Θεσσαλονίκης. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς αφίσας παγκοσμίως ενώ τη φετινή κριτική επιτροπή αποτελούσαν βραβευμένοι Έλληνες και ξένοι γραφίστες και εικαστικοί.

Τα τρία πρώτα βραβεία κέρδισαν οι Primoz Zorko από τη Σλοβενία (1ο βραβείο), Michael Shepherd από το Ηνωμένο Βασίλειο (2ο βραβείο) και Nina Teerilahti από τη Φινλανδία (3ο βραβείο).

Πληροφορίες: 210 3223410, www.tenimages.org .
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου