Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στη γενέτειρα του, την κοσμοπολίτικη Κεφαλονιά θα εκθέσει τα νέα του έργα ο γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας Μιχαήλ Ρωμανός, παρουσιάζοντας μία θεματική ενότητα εμπνευσμένη από την ιστορία του νησιού, εστιασμένη στην προσεισμική περίοδο της πόλης του Ληξουρίου, με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Ληξουρίου, την Κυριακή 1η Αυγούστου 2010, στις 8μμ.

Συγκεκριμένα ο διακεκριμένος καλλιτέχνης, αποδέχτηκε την πρόταση της δημάρχου Παλικής κυρίας Νόπης Θ. Αλεξανδροπούλου - Χαριτάτου, να συμμετέχει με έργα του στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την τελετή παράδοσης του Μουσείου Ληξουρίου από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλονιάς & Ιθάκης στον Δήμο Παλικής, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα την λειτουργία του.

Ο Μιχαήλ Ρωμανός ύστερα από την επιτυχημένη εκπροσώπηση της Ελληνικής τέχνης στη θιεθνή έκθεση του παγκοσμίως γνωστού Ιδρύματος "John F. Kennedy Center for the Performing Arts" στην Ουάσινγκτον και την πρόσφατη μεγάλη έκθεση "Δρώμενα Τέχνης 2010" του Athens Fine Arts Festival, που επιμελήθηκε υπό την αιγίδα του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, επιστρέφει στην γενέτειρα του, με μία έκθεση έκπληξη, που ξυπνά μνήμες από το παρελθόν μέσα από τις ζωγραφισμένες εικόνες του, που θυμίζουν κιτρινισμένες καρτ- ποστάλ των αρχών του περασμένου αιώνα, ενθύμια μίας άλλης εποχής... με τίτλο: "Έν Ληξουρίω,".

Τη συγκεκριμένη ενότητα των έργων, ο καλλιτέχνης, έχει ειδικά φιλοτεχνήσει για την έκθεση των εγκαινίων του Μουσείου Παλικής, τα οποία αποτελούν αφαιρετικές τοπιογραφίες που προτρέπουν το θεατή να αναζητήσει το ταξίδι στον παρελθόντα χρόνο και στην ιστορία του Ληξουρίου, πριν οι καταστροφικοί σεισμοί του 1953 καταστρέψουν ολοσχερώς την "Όμορφη Χωροπούλα" του γνωστού σατιρικού ποιητή Ανδρέα Λασκαράτου.

Ο καθηγητής πανεπιστημίου και γνωστός ακαδημαϊκός κύριος Ευάγγελος Μουτσόπουλος, σχολιάζει μεταξύ άλλων:

"...Τα έργα του εικαστικού καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού, μας μεταφέρουν σε ονειρικές εικόνες μέσα από τις οποίες κατορθώνει την τέλεια αναδομή της οπτικής εμπειρίας. Οι ευφάνταστες εικόνες του, περιέχουν μουσικότητα και ένα ρυθμό στον οποίο ανήκει τόσο το συναίσθημα όσο και η ποίηση, μετουσιώνοντας τη χρωστική ύλη σε γλαφυρή γραφή που τόσο εμπνευσμένα και δημιουργικά χειρίζεται και συλλαμβάνει την αλήθεια πίσω από την οπτική αντικειμενικότητα. Στα έργα αυτά, στιγμές μεταξύ άλλων ποίησης και δημιουργίας, αποτυπώνονται και εκφράζονται μέσα από το προσωπικό τρόπο γραφής του..."



Εγκαίνια έκθεσης & εγκαίνια Μουσείου Ληξουρίου: Κυριακή 1η Αυγούστου 2010, ώρα 8μμ.

Διάρκεια έκθεσης: 1 - 10 Αυγούστου 2010.

Ληξούρι - Κεφαλονιάς


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου