Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Εικαστικό καλοκαίρι ...εκτός πόλης


Ακόμα και αν οι εικαστικές τέχνες δεν εντάσσονται στις πλέον λαοφιλείς, μπορούν, αν τους δώσετε την ευκαιρία, – και σας προτείνουμε να το κάνετε – να βάλουν μια πολύχρωμη πινελιά ποιότητας στις διακοπές σας. Δοκιμάστε το... Εμείς καταγράφουμε μερικές από τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται εκτός πόλης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ήδη πολλές από τις γκαλερί της Αθήνας, όπου είναι συγκεντρωμένη η συντριπτική πλειοψηφία των εικαστικών δρώμενων, έχουν κλείσει για καλοκαιρινές διακοπές. Πέρα από νησιά που έχοντας εικαστική «ιστορία» και υποδομή, όπως η Άνδρος με το Μουσείο Σύγχρονης τέχνης να προσφέρει αξιόλογες και συχνά αξιοζήλευτες ακόμα και για την πρωτεύουσα εκθέσεις, αρκετές περιοχές και νησιά έχουν προγραμματίσει εκθέσεις στο πλαίσιο καλοκαιρινών καλλιτεχνικών διοργανώσεων ή και ανεξάρτητα από αυτές.

Αρχίζοντας από την δικαιολογημένα προβεβλημένη στο χώρο των εικαστικών Άνδρο και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή προτείνουμε να δείτε την έκθεση του Αμερικανοϊάπωνα γλύπτη και σκηνογράφου Isamu Noguchi με τίτλο "Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση" που θα σας δώσει την ευκαιρία να πάρετε μια ενδιαφέρουσα σύγχρονη, επηρεασμένη από την παραδοσιακή Ιαπωνική αισθητική, εικαστική γεύση, μέσα από γλυπτά, σχέδια και φωτογραφίες. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Στο νησί επίσης μπορείτε να δείτε έκθεση του γνωστού εικαστικού δημιουργού Κώστα Τσόκλη από τις 24 Ιουλίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου στο Ιδρυμα Π.&Μ. Κυδωνιέως.

Δείτε επίσης

Τήνος

Εκθεση της Κατερίνας και του Δημήτρη Χρηστίδη

Εκθεσιακό - Πολιτιστικό Κέντρο Αρνάδου, Τήνος 19 Ιουνίου - 18 Ιουλίου * Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18:00 – 22:00

Λήμνος

Εκθεση από τη συλλογή του Πέτρου Ιωαννίδη

Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά Λήμνου 16 Αυγούστου-16 Σεπτεμβρίου

Παρουσιάζεται έκθεση με τίτλο "Έκδυσις" με έργα διαφόρων Ελλήνων ζωγράφων της συλλογή του Πέτρου Ιωαννίδη με θέμα το γυμνό.

Εκθεση των Κώστα Αμπανάβακ & Φάνη Καραβία

Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά Λήμνου 2 - 22 Ιουλίου

Ο Κώστας Αμπανάβας και ο Φάνης Καραβίας, δύο Λημνιοί στην καταγωγή ζωγράφοι, που σπούδασαν και δραστηριοποιήθηκαν στην Αμερική και στη Λήμνο, φιλοξενούνται στην έκθεση με τίτλο "Πέραν της Εσπερίας" με την ευγενική και πρόθυμη παραχώρηση των έργων τους από φιλοτέχνους συλλέκτες.

Εκθεση του Ανδρέα Κοντέλλη

Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά Λήμνου 25 Ιουλίου - 15 Αυγούστου

Σύρος

Αναδρομική έκθεση του Γιάννη Π.Βαλαβανίδη

Τόπος, Παλαιά Τελωνεία, Ερμούπολη Σύρου 30 Ιουνίου - 28 Ιουλίου

Δίδαξε ζωγραφική και ψηφιδωτό στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας(1982-2006) και ήταν Αντιπρύτανης κατά την περίοδο 2001-2004. Από το 2007 είναι ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ. H εμμονή στο σχέδιο, η σχεδιαστική ακρίβεια, το λιτό χρώμα Δημιουργείται μια ζωγραφική με χαρακτηριστικά την αυστηρότητα και την ένταση.

Εικαστικό Φεστιβάλ "Περνάς Απέναντι 2010"

Βιομηχανικό Μουσείο, Σύρος Από 3 Ιουλίου μέχρι τέλη Αυγούστου

Το εκθεσιακό σκέλος του φεστιβάλ περιλαμβάνει τρεις τομείς εκθετών

1. Εκθεση βιομηχανικού σχεδίου με ανακυκλώσιμα υλικά από μέταλλο.

Το φεστιβάλ τιμά δύο σταθερούς συνεργάτες, ερασιτέχνες εικαστικούς δημιουργούς, τους Χρήστο Πάσχο και Χρήστο Σολδάτο.

Χρηστικά αντικείμενα, παράτολμα σχέδια και διακοσμητικά αντικείμενα μεσαίου μεγέθους. Καράβια, ζώα, μηχανές, κηροπήγια, ελικόπτερα, φωτιστικά, όλα από ανακυκλώσιμο, παλιό σίδερο.

2. Έκθεση των εικαστικών τμημάτων των μαθητών 2009-2010 μελών του Ash In Art με έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτά, ψηφιδωτά, κολλάζ, κεραμικά, βιτρό, ρούχο, κόσμημα.

3. Έκθεση εικαστικών, συνεργατών του Ash In Art κατά την περίοδο 2009-2010

Υδρα

Εκθεση στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο

Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Υδρας 18 Ιουνίου - 31 Ιουλίου

Επιλεγμένα ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη και χαρακτηριστικά έργα από όλες τις περιόδους της ζωγραφικής του Αλέξη Ακριθάκη συνυπάρχουν και αντιπαρατίθενται στην πρωτότυπη έκθεση "Ακριθάκης-Σαχτούρης. Ποιος είναι ο τρελός λαγός;"

Αλόνησσος

Mουσείο Αλοννήσου 18 Ιουλίου - 17 Αυγούστου * καθημερινά 10:00 – 21:00

Σαντορίνη

Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2010

Φηρά Σαντορίνης 1 - 23 Αυγούστου

Το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία την 1η Αυγούστου 2010, στις 21:00, με τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και χαρακτικής με τίτλο "Άρωμα Θάλασσας", στην οποία συμμετέχουν πέντε νέοι, αλλά καταξιωμένοι εικαστικοί δημιουργοί, όλοι ηλικίας 35-40 ετών. Με ζωγραφικά τους έργα (λάδια και ακουαρέλες) συμμετέχουν η Τάνια Δημητρακοπούλου, ο Πάνος Κόκκαλης και ο Κώστας Παππάς, ενώ με χαρακτικά τους έργα (ξυλογραφίες και χαλκογραφίες) συμμετέχουν η Κλέβες Κρίσικο και ο Δημήτρης Τσιρογιάννης. Μορφοπλαστικές αναζητήσεις των καλλιτεχνών με εικόνες της θάλασσας στοιχειοθετούν τη θεματολογία της έκθεσης, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.

Κεφαλονιά

Εκθεση της Κερασίας Τουλιάτου

Kerassias Art Gallery, Φισκάρδο Κεφαλονιάς 20 Ιουλίου - 25 Αυγούστου

Νάξος

Οπτικοακουστική εγκατάσταση

Πύργος Μπαζαίου, Νάξος 24 Ιουλίου – 3 Σεπτεμβρίου

Παράδοξες, σουρεαλιστικές και με χιούμορ, οι ιστορίες διαπερνούν την ορμητικότητα ενός μνημείου παρασύροντας τον επισκέπτη να τις ακολουθήσει με όση παιγνιώδη διάθεση διαθέτει.

Πόρος

Εκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη

Gallery Citronne, Πόρος Εως 5 Σεπτεμβρίου

Ο Γιάννης Ψυχοπαίδη παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «ο Ηδονικός Ελπήνωρ».

Μύκονος

"Σύγχρονοι Εικαστικοί"

Rocabella Art Hotel & Spa , Άγιος Στέφανος, Μύκονος 3 Ιουλίου - 19 Σεπτεμβρίου * Ώρες λειτουργίας: 19:00 - 22:00

Θάσος

Φεστιβάλ Θάσου 2010

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πάνω από 20 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους στο χτήριο καλογερικό που βρίσκεται στο κέντρο του λιμανιού. Τα έργα των καλλιτεχνών εναλλάσσονται κατά την περίοδο που διαρκεί το φεστιβάλ, από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Κέρκυρα

Εκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου

Παλαιά Ανάκτορα,τμήμα περιοδικών εκθέσεων, Περιστύλιο, Κέρκυρα 9 - 30 Ιουλίου

Μεγάλη ατομική και ιδιαίτερα τιμητική έκθεση διοργανώνει η Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων του Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο "Μορφές και Νεφελόφωτα".

Πηγή:http://www.enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου