Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Εκθεση της Ελένης Πολυχρονάτου


Η Νομαρχία Πειραιά συνεχίζοντας το γόνιμο διάλογο με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, φιλοξενεί την πολυθεματική εικαστική έκθεση της γνωστής καλλιτέχνιδας και διδάσκουσας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Ελένης Πολυχρονάτου με τίτλο "Εικονοσυλλαβές στο Χώρο".

Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 200 έργα της δημιουργού, τα οποία καλύπτουν όλη τη θεματολογία της -σχέδια, ζωγραφική, γλυπτική, computer art, πολύ προβολές – καθώς και έργα για δημόσια τέχνη, περιβάλλον και οικολογία.

Ειδικότερα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν συνθέσεις από τη νέα σειρά «Ημερολόγια», αλλά και από παλιότερες δουλειές της εικαστικού από τις σειρές «Διπλή γραφή», «Γραφή διπλής όψης», «Τοπία της σκέψης», «Οι λέξεις μέσα από τον Η/Υ», «Οι λέξεις που κινούνται», «Οι λέξεις στις 3 διαστάσεις», «Ζωγραφίζοντας τις λέξεις», κ.ά.

Η Ελένη Πολυχρονάτου είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Τομείς-Ζωγραφικής και Γλυπτικής) και με Διδακτορική Διατριβή («Έργα Τέχνης Μεγάλης Κλίμακας στον Αστικό και Φυσικό Χώρο. Από τη δεκαετία του 60 έως τον 21ο Αιώνα»), από το Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Διδάσκει στην ΑΣΚΤ και δίνει διαλέξεις σε συνέδρια, Πανεπιστήμια, Μουσεία κ.λ.π. πάνω στην ερευνητική της εργασία «Τέχνη – Φύση - Οικολογία και Δομημένο Περιβάλλον».

Συμμετέχει σε καλλιτεχνικές ομάδες και δράσεις και παρουσιάζει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πολυχώρος Απόλλων Νομαρχίας Πειραιά, Ερμουπόλεως & Πηλίου 1, Καμίνια
είσοδος ελεύθερη * Επικοινωνία: 210 4539395
  • 7 - 22 Ιουλίου * 10:00 - 13:30 & 17:30-20:30 καθημερινά και το Σαββατοκύριακο.
  • Πηγή:http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου