Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Πράγματα στο ...TAF


«Τα Πράγματα», είναι ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενείται στο TAF και αποτελεί την επιλεγμένη πρόταση της ανοιχτής πρόσκλησης του χώρου σε νέους επιμελητές για το 2012।

Η έκθεση διερευνά τις ευφάνταστες και ευρηματικές ιδιότητες, οι οποίες ενυπάρχουν στον κόσμο των πραγμάτων που μας περιστοιχίζουν. Τα άψυχα πράγματα ζωντανεύουν, δρουν αυτοβούλως, εισβάλλουν στο χώρο μας και τον οικειοποιούνται, φέρνοντας στο προσκήνιο την ποιητική διάσταση του καθημερινού. Χορογραφώντας μια σειρά συναντήσεων με τα πράγματα, τα έργα θέτουν ερωτήματα πάνω στις κοινότοπες στάσεις που τείνουμε να υιοθετούμε προς τον υλικό πολιτισμό.

Τα περισσότερα έργα είναι αποτέλεσμα της συλλογής και αναδιαμόρφωσης κοινών αντικειμένων. Μέσα από τη δημιουργική επεξεργασία των καλλιτεχνών τα αντικείμενα επαναπροσδιορίζονται προβάλλοντας το στοιχείο του συναρπαστικού που εμπεριέχεται στο συνηθισμένο. Η έκθεση ακροβατεί ανάμεσα στην τάξη και την αταξία, την οργάνωση και την τυχαιότητα, παρουσιάζοντας τις έννοιες αυτές σε μια σχέση διαρκούς αλληλεπίδρασης μεταξύ τους.

Μέσα από ένα ταξίδι στον παράξενο κόσμο των πραγμάτων, η έκθεση προτείνει έναν ριζοσπαστικό τρόπο διαχείρισης της καθημερινότητας, τονίζοντας τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της κριτικής στην πιο οικεία πραγματικότητα. Κι αν όπως γράφει ο Saramago ''…στη νέα τάξη πραγμάτων τα πράγματα είμαστε εμείς”, η εξέγερση των πραγματων δεν μπορεί παρά να προαναγγέλλει και τη δική μας εξέγερση.

Πράγματα στο ...TAF

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Δημήτρης Αμελαδιώτης, Κατερίνα Αντωνοπούλου, Χρήστος Γιαννούλης, Γιώργος Γυπαράκης, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Μαρία-Άννα Κολλύρη, Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Κώστας Ντάφλος, Δάφνη Πολύζου, Fernanda Almeida, Rodrigo Carvalho, Carlos Castro, Briony Clarke, Sebastian Contreras, Derek Fenix, Silvio Giordano, Jeremy Hutchison, Laura Kikauka, Miguel Neto, Jordi Planas, Lucia Quevedo, Michael Schultz, Jan Svankmajer, Ur5o

Πράγματα στο ...TAF

Επιμέλεια: Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη


Παράλληλες εκδηλώσεις:
Από τις 19 έως τις 26 Μαρτίου κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα προβάλλεται η ταινία The Way Things Go των Peter Fischli & David Weiss (Είσοδος ελεύθερη, διάρκεια 30')

Kατά τη διάρκεια των εγκαινίων, τη Δευτέρα 19.03 στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί ηχητική περφόρμανς από τους Riders of the Lost Current (Jonne Pitkänen, Markku Metso & Asko Lintunen) (Είσοδος ελεύθερη, διάρκεια 15 λεπτά)

Το Σάββατο 5 Μαΐου στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί workshop με θέμα «Εισαγωγή στα διαδραστικά καλλιτεχνικά έργα» με εισηγήτριες τις Κατερίνα Αντωνοπούλου και Δάφνη Πολύζου
(Είσοδος ελεύθερη, διάρκεια 2 ώρες)

INFO:

Ώρες λειτουργίας: Κυρ-Πεμ 11.30-23.00, Παρ-Σαβ 11.30-24.00

Εγκαίνια: Δευτέρα 19.03.12, 20.30

Διάρκεια έκθεσης: 19.03 – 6.05.12

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου