Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Έκθεση στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης υπέρ του ελληνικού λαού


«Είμαστε όλοι Έλληνες» λένε τριάντα σκιτσογράφοι και γελοιογράφοι από όλο τον κόσμο και μέσω του διαδικτυακού χώρου γελοιογραφίας με εκπαιδευτικό περιεχόμενο EduCartoon και του σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη παίρνουν μέρος στην έκθεση «Αλληλεγγύη: Αξία Δημοκρατίας και Πολιτισμού» που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ).

Το κίνημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», που ξεκίνησε μέσω του διαδικτύου - μέσα από blogs και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η γελοιογραφία του πολυβραβευμένου Έλληνα σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και είχε εντυπωσιακό αριθμό σχολίων και αναδημοσιεύσεων διεθνώς, αυτή την περίοδο, αποτέλεσαν την αφορμή για την πρόσκληση σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο που με το πενάκι τους περνούν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης υπέρ του ελληνικού λαού, της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Στην έκθεση συμμετέχουν σκιτσογράφοι από την Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Φινλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κούβα, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Η.Π.Α. και άλλες χώρες.

Μετά την παρουσίασή της - για μόνο τέσσερις ημέρες- στο ΙΜΚ, η έκθεση θα ταξιδεύσει σε όλη την Ελλάδα και σε Δήμους που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να τη φιλοξενήσουν.


Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ। 10 - 3418550. Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Μαρτίου, στις 19:00. Εκθεσιακός χώρος 1ου ορόφου. Διάρκεια έκθεσης: 15 έως 18 Μαρτίου. Ώρες λειτουργίας: 18:00 - 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου