Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Η άλλη Αρκαδία» της Ελένης Ζαβέρδα - Κίτρου


Στις 13 Μαρτίου στο Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης της Ελένης Ζαβέρδα – Κίτρου। Ψάχνοντας για το «Υπέρτατο», αναζητώντας τον τρόπο για τη μετάβαση σε κάτι ανώτερο από αυτό που ζούμε διαλέγοντας ανάμεσα από το «Δημιουργικό» και «Καταστροφικό» εγώ μας.
Συνδυασμένα με ιδιαίτερο τρόπο, πληθώρα υλικών όπως πηλός, μέταλλα, ημιπολύτιμοι λίθοι, ξύλα, δέρμα, πέτρες και χρυσός συνθέτουν ένα ασυνήθιστο πολυδύναμο αποτέλεσμα που αναζητά την απάντηση στο ερώτημα « Τι τελικά αναζητούμε οι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης; Γιατί πάντα κάτι λείπει; αφού όλα βρίσκονται εκεί, εκεί κι εδώ…»

Η Ελένη Ζαβέρδα γεννήθηκε στην Πάτρα το 1974. Σπούδασε στο Λονδίνο κεραμική, ξυλογλυπτική, γραφιστική, μωσαϊκό και βιτρώ όπου τον Μάιο του 2001 κερδίζει υποτροφία της Βρετανικής εταιρείας «THE WORSHIPFULL COMPANY OF GLAZIERS AND PAINTERS OF GLASS», ενώ μαθητεύει και μαρμαρογλυπτική, δίπλα στον γλύπτη Τ. Κοζόκο.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Πάτρα και την Αθήνα, ενώ έργα και δουλειές της βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Πάτρα, την Αθήνα και τον Βόλο, καθώς επίσης σε ιδιωτικές συλλογές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σήμερα ζει κι εργάζεται στην Πάτρα με τον άντρα της Μιχάλη και την κόρη τους Σελήνη.

Αμφιθυμίες – επιθυμίες,
περί τίνος πρόκειται;

Ελένη Ζαβέρδα – Κίτρου
13 έως 20 Μαρτίου 2012
Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»

Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»
Φωκίωνος Νέγρη 16, Κυψέλη, 11257 | 210 8824681
Εγκαίνια: Τρίτη 13 Μαρτίου στις 20.30

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 18.00-21.00, Σάββατο 12.00-16.00
www.felioscollection.gr | info@felioscollection.gr
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου