Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Δοκιμάζεται το Ελληνικό Φεστιβάλ, εκκρεμεί το πρόγραμμα, αβεβαιότητα για τα οικονομικά


Αθήνα
Στον αέρα βρίσκεται το Ελληνικό Φεστιβάλ, καθώς ενώ ήδη διανύουμε τον Μάρτιο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης ούτε επίσημα στοιχεία υπάρχουν για την κρατική επιχορήγηση που θα λάβει και τον προϋπολογισμό του.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, κανένας δεν αμφιβάλλει ότι τελικά η διοργάνωση θα διεξαχθεί, όμως το Φεστιβάλ δοκιμάζεται άσχημα και μάλιστα σε μια εποχή που οι γενικότερες συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Το μόνο που έχει ανακοινωθεί ανεπισήμως είναι ότι η επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό θα είναι 3,2 εκατ. ευρώ συν το ποσό που προέρχεται από τις εισπράξεις των καζίνο (αποδίδονται βάσει νόμου) και το οποίο είναι αισθητά μεγαλύτερο. Χωρίς προϋπολογισμό όμως πρόγραμμα δεν γίνεται.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία για το 2011, οι πληροφορίες που υπάρχουν δεν είναι ενθαρρυντικές, αφού προκύπτει ότι υπάρχουν χρέη 6 εκατ. ευρώ (εκ μεταφοράς και από παλαιότερα έτη). Στο ερώτημα πώς θα καλυφθούν αυτά τα χρέη δεν υπάρχει απάντηση, καθώς ο μόνος τρόπος θα ήταν μία έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο όμως τηρεί σιγή ασυρμάτου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι από την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων για το 2010 προκύπτει πως η λειτουργία του Φεστιβάλ στηρίζεται αποκλειστικά στην κρατική επιχορήγηση και άνευ αυτής δεν θα ήταν δυνατόν να διεξαχθεί, αφού τα έσοδά του από τις εκδηλώσεις δεν είναι δυνατόν να καλύψουν το κόστος του.

Newsroom ΔΟΛ
Πηγή:http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου