Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

«Σημαίες - Πανό - Λάβαρα»: Μία εικαστική πορεία στην Πειραιώς


Τριάντα πέντε νέοι δημιουργοί - σπουδαστές όλοι του Ζ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ Αθηνών με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη - συμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση «Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών» - που οργανώνεται στο Ίδρυμα Μ। Κακογιάννης από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου έως την Τρίτη 3 Απριλίου 2012, με τη συμμετοχή 24 Ελλήνων ζωγράφων.

Η συμμετοχή των 35 νέων δημιουργών αποτελείται από πραγματικές σημαίες και λάβαρα που έχουν ζωγραφίσει με θέματα παρμένα από την κοινωνική πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που ζούμε.

Με κριτικό βλέμμα και εικαστική τόλμη «διαδηλώνουν» με σημαίες που αναφέρονται στις γενικότερες ανθρώπινες συνθήκες, μέχρι και στην ελληνική ταυτότητα, την Ευρώπη και την κρίση. Η νεότατη αυτή γενιά των νέων καλλιτεχνών δίνουν με αίσθημα, φαντασία και δύναμη το δικό τους στίγμα και την ασυμβίβαστη αποφασιστικότητα – μέσα από την τέχνη και την στάση τους – να παλέψουν για τις αξίες και τα ιδανικά τους.

Το πρώτο μέρος της καλλιτεχνικής δράσης των σπουδαστών, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012, στις 15:00, είναι η πορεία με τις σημαίες και τα λάβαρά τους στην οδό Πειραιώς, από την Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) μέχρι και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), όπου και θα εναποθέσουν τις σημαίες – έργα τους για να εκτεθούν μαζί με τα υπόλοιπα έργα της έκθεσης «Χρώμα στην Πατρίδα των καιρών».


Συμμετέχουν [Ζ' Εργαστήριο Ζωγραφικής]:

Κλεοπάτρα Τεχλικίδη, Κλεοπάτρα Δροσοπούλου, Λητώ Κάττου, Βάσω Τζούνη, Καμέλια Σαματά, Γιάννης Χειμωνάκης, Νατάσσα Γεωργακάκη, Πένυ Μονογυιού, Μπέσσυ Ράλλη, Εμμανουέλα Αγγελοπούλου, Σοφία Κυριακοπούλου, Λίζα Καρατζά, Βίβιαν Χαλκίδη, Άντα Αναστασέα, Αλέξανδρος Βέργης, Ανδριάννα Δαούτη, Χριστίνα Κουσουλίδου, Κρίστι Γρηγορίου, Βασίλης Κουτουζής, Τζένη Καζαντζίδη, Μαρία Ορφανουδάκη, Παυλίνα Βαγιωνή, Λιάνα Σαλαμψά, Θοδωρής Τράμπας, Κυριακή Γονή, Ανδρέας Χριστοδούλου, Δήμητρα – Ελένη Γεωργίου, Ευαγγελία Παπαθανασίου, Αγγελική Λόη, Αποστόλης Φιλίππου, Νότα Πατεριμού, Τάσος Παντής, Sophie Fardella, Φωτεινή Παλπάνα, Παύλος Ιωαννίδης, Ελένη Κοκολάκη.

«Σημαίες – Πανό – Λάβαρα»
μία εικαστική πορεία στην Πειραιώς

την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012, στις 15:00
από την ΑΣΚΤ έως το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
και μία Έκθεση

-------------------------------------------------------

Στην Έκθεση με τίτλο «Χρώμα στην Πατρίδα των Καιρών» - και με αφορμή το βιβλίο - ποίημα "Πατρίδα των καιρών" του Γιώργου Δουατζή - 24 ζωγράφοι καταγράφουν με τα έργα τους την δραματική κατάσταση που ζει η χώρα μας, σήμερα. Η έκθεση που θα αποτελέσει ένα εικαστικό - ποιητικό γεγονός, διοργανώνεται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, στις 20:00, και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 3 Απριλίου 2012. Σημαντικό μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα εκχωρηθεί από τους δημιουργούς για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων στο Δήμο Ταύρου.

Οι ζωγράφοι που μετέχουν (με αλφαβητική σειρά) είναι:

Αγγελίδης Νίκος, Αμάραντος Μιχάλης, Βατανίδης Στάθης, Γιαγιάνος Απόστολος, Γιαννακάκη Μαρία, Δρούγκας Αχιλλέας, Κανά Ρένα, Καράς Χρίστος, Κατσαδιώτης Χριστόφορος, Κατσουλίδη Μαριάννα,
Κοντέλλης Ανδρέας, Λαζόγκας Γιώργος, Μαρτίνου Ελεάννα,
Μαστερόπουλος Γιάννης, Μετζικώφ Γιάννης, Μπότσογλου Χρόνης,
Νικολάου Ανδρέας, Ρήνας Βαγγέλης, Σάμιος Παύλος, Σαρακατσιάνος Χρήστος, Σκουλά Μαρία, Σκουλάκης Δήμος, Ψυχάκη Μυρτώ, Ψυχοπαίδης Γιάννης

Έκθεση Ζωγραφικής
«Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών»
με τη συμμετοχή 24 ζωγράφων
& 35 νέων δημιουργών-σπουδαστών στην ΑΣΚΤ

Από Δευτέρα 19 Μαρτίου έως την Τρίτη 3 Απριλίου 2012
Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 20:00

Ώρες λειτουργίας: Δευ - Κυρ 18:00-22:00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550,
Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου