Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

PLATFORMA


Επιλέγοντας την εξωστρέφεια σε καιρούς κρίσης, την ανταλλαγή ιδεών, τις νέες συνεργασίες και την προώθηση της δουλειάς δημιουργικών ομάδων της πόλης με φρέσκιες ιδέες και σύγχρονο έργο, που επιμένουν να δρουν από την πόλη με projects που ανταγωνίζονται ισάξια γραφεία του εξωτερικού, το ARQLAB συνδιοργάνωσε με το art|house gallery bar την PLATFORMA.
Η PLATFORMA είναι ένα συνεχιζόμενο project, που χωρίζεται σε δράσεις|θεματικές, και δίνει βήμα σε ανθρώπους και ομάδες που ασχολούνται με την αρχιτεκτονική, το βιομηχανικό σχεδιασμό, τις εφαρμοσμένες τέχνες.
Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και τα ιδιαιτέρως θετικά σχόλια κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη της πρώτης PLATFORMA έδωσαν ώθηση για την επόμενη δράση. Έτσι η δεύτερη PLATFORMA έχει τη χαρά να είναι μέρος της γιορτής του design "Made in Thessaloniki" που συνδιοργανώνουν η parallaxi, το Θεσσαλονίκη αλλιώς και το Goethe Institut.
Σο ARQLAB είναι ένα νέο αρχιτεκτονικό studio της Θεσσαλονίκης, με μέλη την Μαριάνθη Βεζερτζή, την Κατερίνα Ζαχαριάδου και την Ελένη Κομπατσιάρη.
ΔΡΑ΢Η 02_ΣΟΠΙΚΑΠΡΟΙΟΝΤΑ
Σα τοπικά προϊόντα της γειτονιάς μετασχηματίζονται σε τοπικά προϊόντα design. Η πλούσια σε πρώτες ύλες περιοχή της πλατείας εμπορίου // πλατείας χρηματιστηρίου γίνεται πηγή έμπνευσης στα χέρια των δημιουργών. 4 δημιουργικά γραφεία της περιοχής, εμπνέονται και προμηθεύονται υλικά από την τοπική αγορά, καταλαμβάνουν τους χώρους της ΢ΣΟΑ΢ ΜΑΛΑΚΟΠΗ και δημιουργούν χρηστικά αντικείμενα industrial + fashion design. Κάθε ομάδα διαλέγει ένα μικρομάγαζο και αντλεί από αυτό ιδέες και υλικά για την κατασκευή των δικών της προϊόντων.
΢τη ΔΡΑ΢Η 02_ΣΟΠΙΚΑΠΡΟΙΟΝΤΑ συμμετέχουν οι:
ARQLAB
CONCREATE ARCHITECTURE
NEUVERT
TRICREATION
Σην Παρασκευή 2 Μαρτίου στη ΢τοά Μαλακοπή, η PLATFORMA θα ανοίξει τις πόρτες της, στα πλαίσια της έναρξης "Made in Thessaloniki".
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://platformaproject.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου