Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«Κίτρινη Γραμμή» με θέμα τη Νάξο


Απαλή, άηχη, χωρίς άρωμα, χωρίς αφή, όπως τα όνειρα... είναι η ομίχλη, που πάντα μάγευε τον Μανώλη Μπαρδάνη και πάντα ήθελε να αποτυπώσει στο φωτογραφικό χαρτί.

Την «κατσιφόρα» - όπως λένε την ομίχλη στη πατρίδα του, τη Νάξο- την φωτογράφησε λοιπόν και τις φωτογραφίες του αυτές παρουσιάζει στη γκαλερί Black Duck, σε μία έκθεση που θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 22 Ιανουαρίου.

Όπως σημειώνει ο ίδιος «Στην ομιχλώδη εποχή μας, χωρίς να προσβάλω τα φαινόμενα, ψάχνω μια αχτίδα φωτός, μια διέξοδο, με μια σιωπηλή γυναικεία φιγούρα που ταξιδεύει την μουσική ακολουθώντας την κίτρινη γραμμή, χωρίς να παραιτείται από την Ελπίδα...» Την ημέρα των εγκαινίων, στο χώρο της έκθεσης, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα ξεδιπλώσει τις ιστορίες και τα τραγούδια του μαζί με την Μαριάννα Ζάχου, μία νέα φωνή, αλλά και τον Μανώλη Μπαρδάνη που, εκτός από τις φωτογραφίες του, θα έχει μαζί του και την φυσαρμόνικά του...

Ο καλλιτέχνης


Ο Μανώλης Νικ. Μπαρδάνης γεννήθηκε το 1960 στην Απείρανθο της Νάξου, όπου και παρέμεινε μέχρι τα 18 του χρόνια. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1993. Συμμετείχε με 36 φωτογραφίες του στην έκθεση φωτογραφίας στον Πολιτιστικό Οργανισμό Απείρανθου Νάξου, το καλοκαίρι του 1997. Το 2000 κυκλοφόρησε το φωτογραφικό λεύκωμα «Απείρανθος - Μικρή Περιπλάνηση» με δικές του αποκλειστικά φωτογραφίες. Το 2003 κυκλοφόρησε το λεύκωμα «Μετ' έρωτος την φύσιν... - Η Σκιάθος του Παπαδιαμάντη σήμερα» (εκδ. Ατραπός), του οποίου οι φωτογραφίες εκτέθηκαν στη γκαλερί Ψυχάρη 36, την άνοιξη του ίδιου χρόνου. Έχει συνεργαστεί με το περιοδικό Γεωτρόπιο και την εφημερίδα Απεράθου. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Πληροφορίες

Έκθεση φωτογραφίας «Κίτρινη Γραμμή» - Μανώλης Μπαρδάνης, gallery του Black Duck Multiplarte, Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα, τηλ। 210 3234760. Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 10 Ιανουαρίου, ώρα 8 μμ. Διάρκεια έκθεσης: 10 - 22 Ιανουαρίου. Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00, Κυριακή: 19.00 - 22.00

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

2 σχόλια:

  1. γοητευτικό...
    καλησπέρα καλή μου. να έχεις μια καλή εβδομάδα -κι ας είναι Τρίτη πια!
    σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα θα σου πω πιά!
    Ας έχουμε καλή εβδομάδα κι ας είναι Τετάρτη!:)
    Σ ευχαριστώ που με θυμάσαι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή