Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Εξήντα εικαστικοί για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών


Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται η εικαστική έκθεση «Γυναίκα Unique» στο Ζάππειο Μέγαρο, 27-30 Ιανουαρίου 2012।

Μάνα, εργαζόμενη, ερωμένη, νοικοκυρά, ή αγία, η γυναίκα έχει αποτυπωθεί από τους εικαστικούς, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο θέμα. Έτσι, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η SxS Fine Art Coordinators, με τη βοήθεια της Art Way, προσπαθεί να ενώσει τις φωνές 60 σύγχρονων εικαστικών δημιουργών, για να αναδείξουν μέσα από από αυθεντικά έργα καλλιτεχνικής δημιουργίας τη μοναδικότητα της Γυναίκας.

Κατά την πρώτη πραγματοποίησή της, στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» στην Τεχνόπολη, το Νοέμβριο του 2010, η έκθεση απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, τόσο από περίπου 1000-1500 άτομα που την επισκέφθηκαν, όσο και από κριτικούς Τέχνης και ΜΜΕ. Ήταν η πρώτη φορά, για την Ελληνική εικαστική σκηνή, που 130 αυθεντικά έργα σύγχρονων δημιουργών συγκεντρώθηκαν και παρουσιάστηκαν σε κοινό για να προβληθεί ένας τόσο σημαντικός σκοπός.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα έργα συνεκτέθηκαν και πίνακες Μεγάλων Δασκάλων, όπως Doris, Αργυρό, Γουναρόπουλο, Κουνελάκη, Λασκαρίδου, Παπαθεοδώρου, Ροϊλό, Τσαρούχη, Χατζηκυριάκο-Γκίκα, κ.ά., από την συλογή Κιρκιλίτση.

Την έκθεση που εγκαινιάζεται στις 27/1 και ώρα 8।00 μ.μ., με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, θα προλογίσει ο γνωστός Θεωρητικός-Ιστορικός τέχνης Δρ Λεόντιος Πετμεζάς.

Πηγή:http://www.e-go.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου