Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η καλλιτεχνική έκθεση LOST IN ATHENS στο CAMP


18 δημιουργοί σε ένα καλλιτεχνικό σχολιασμό του υδροκεφαλισμού της ελληνικής πρωτεύουσας, των αλλαγών στη φυσιογνωμία της, της θέσης μας σ’ αυτήν.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Θεματική της έκθεσης η αναζήτηση δρόμου και στίγματος μέσα σε δεδομένα που αλλάζουν καθημερινά στην Αθήνα του 2012. Νέοι κάτοικοι συρρέουν στην πόλη και παλαιότεροι την εγκαταλείπουν, ενώ νέα ήθη αντικαθιστούν τα προϋπάρχοντα, κοινωνικοί και ηθικοί φραγμοί μιας δομημένης κοινωνίας δίνουν τη θέση τους σε συμπεριφορές που παραπέμπουν στην προ του λίθου εποχή.

Αντικοινωνικές δράσεις απενοχοποιούνται και ανάγονται ενίοτε σε «μορφές πάλης» και άλλοτε σε επίκαιρα και εφήμερα αγαπημένα θέματα. Αίφνης όλοι θέλουν μερίδιο από την πρωτόγονη αυτή πίτα. Μια φωτεινή πόλη έχει μεταβληθεί πια σε μια σκοτεινή Gotham city μία terra incognita για τους ίδιους της τους κατοίκους.

Στην καρδιά της πόλης, στο Contemporary Art Meeting Point, 18 καλλιτέχνες «χαμένοι στην Αθήνα» σχολιάζουν δημιουργικά άλλοτε σκωπτικά, άλλοτε με καυστικό χιούμορ και οξυδέρκεια το κοινωνικό φαινόμενο να είμαστε χαμένοι στην Αθήνα, χαμένοι στην ίδια μας την πόλη.

Διάρκεια: 13.1-13.2.2012, επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Πληροφορίες: Contemporary Art Meeting Point, Απέλλου 2 – Πλ। Κοτζιά, τηλ. 2103247679.

Πηγή:http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου