Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Η «Ιστορία του Κλημέντ Τστατέλνικοφ» στην cheapart


Ο Κλημέντ Τστατέλνικοφ γεννήθηκε το 1897 στη Μόσχα। Αν και για τον ίδιο, ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε, η πρόσφατη ανακάλυψη, σε ένα ημικατεστραμμένο κτίσμα, μιας σειράς από γλυπτικές εγκαταστάσεις, πιθανότατα να δικαιολογεί το μυστήριο που περιέβαλλε τη ζωή και το θάνατό ( ; ) του.
Μηχανές ευχών, μαγικές μηχανές, μνημεία ευχών, «αντιμηχανές» που αυτοκαταστρέφονται, αμφιλεγόμενα εκπαιδευτικά παιχνίδια και γλυπτά όπου πρωταγωνιστούν σταλινικά μουστάκια... και μία πόρτα με πολλά μάτια : αυτοπροσωπογραφία - όπως τιτλοφορείται- μετά την αποφυλάκιση από τα διαβόητα γκούλαγκ των νησιών Σολόφκι.

Στο άτυπο αυτό μουσείο κάνει την εμφάνισή του με ένα έργο και ένας επιπλέον χαρακτήρας, ο κάποτε φίλος του Κλημέντ Τστατέλνικοφ, και παρασημοφορημένος δις -όπως μαρτυρά και το κουτί με ορισμένα προσωπικά του αντικείμενα- Βιτάλι Μποζόφ. Ο Τστατέλνικοφ θα αναφερθεί σε αυτόν σε τρία τουλάχιστον έργα, ένα εκ των οποίων αποτελεί και η Πάντα βυσσινί Παρτίδα, όπου οι δυο τους αναμετριόνται σε μία τελική παρτίδα σκακιού με αρκετά παραλλαγμένους όμως κανόνες...

Επιμέλεια : Κωστής Βελώνης

Ιστορία του Κλημέντ Τστατέλνικοφ
Στέφανος Καμάρης

7.2 - 9.3.2012
Εγκαίνια: Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, 2012

cheapart
Θεμιστοκλέους & Α.Μεταξά 25 Αθήνα 106 81
t/fax: + 30 210 3817517
Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή 15:00 - 21:00
Σάββατο 12:00 – 16:00.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου