Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

«Toy, Toy, Toy» στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη


Η αναζήτηση ταυτότητας μέσα από ένα περίπλοκο αστικό ιστό, οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, οι φόβοι που στοιχειώνουν τους ενήλικες, αλλά κυρίως η βαθύτερη ανάγκη του καλλιτέχνη για ελευθερία εκφράζονται στο έργο του Νίκου Λαγού, μέσω ενός επιτηδευμένα αθώου τρόπου.

Στη δουλειά του η έννοια της αρχιτεκτονικής τάξης αποδομείται συνειδητά. Έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, μεικτής τεχνικής σε καμβά συνθέτουν ένα χρωματιστό δίκτυο.

Ο καλλιτέχνης γοητεύεται –όπως και μεγάλο μέρος της γενιάς του- από την Pop Art, τη Street Art, τα γκράφιτι, το έργο του Jean-Michel Basquiat και του A. R. Penk. Στα έργα του μπερδεύονται λέξεις - σύμβολα και δημιουργούνται γλωσσικά παιχνίδια που συνδυάζονται με εικόνες ενός έντονα παιδικού κόσμου. Είναι ο τρόπος του να εκφράσει τις αντιθέσεις της εποχής του και τα άγχη που προκύπτουν από τη δημιουργική αναζήτηση της δικής του ισορροπίας: ωμός και βίαια ρεαλιστικός, χαώδης αλλά και ουτοπικός και αθώος προβάλλει ο κόσμος του Νίκου Λαγού.

«Toy, Toy, Toy»

Διάρκεια έκθεσης: 10 Φεβρουαρίου – 12 Μαρτίου 2011
ΧΩΡΟΣ: Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
Ώρες λειτουργίας: Τρ. – Παρ. 11.00 -15.00 και 17.00–21.00, Σάβ. 11.00 –14.00

«Toy, Toy, Toy» στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Εγκαίνια Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011, 8.00 μ.μ.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα / Τηλ. 2103608278 /

---------------------------------------------

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Ο Νίκος Λαγός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε Αρχιτέκτονας Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και εργάστηκε ως αρχιτέκτονας από το 1997 έως το 2002. Από το 2002 έως το 2006 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Γ. Ψυχοπαίδη. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Κύπρο, την Αγγλία και τη Γερμανία. Από το 2008 συνεργάζεται με τη Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην οποία παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου