Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Έκθεση ζωγραφικής του Αποστόλη Ζολωτάκη


Το Μουσείο Ηρακλειδών, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του και ιδιαίτερα της ενότητας Τέχνη και Μαθηματικά, που διεξάγεται για έβδομη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία, φιλοξενεί από 14 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου 2011, στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την έκθεση έργων ζωγραφικής και μεικτής τεχνικής του Αποστόλη Ζολωτάκη με τίτλο «Δόμηση - Αποδόμηση».

Τα έργα τέχνης της έκθεσης αυτής αποτελούν ένα μυστηριώδες ταξίδι με αφορμή την Ψηφιακή Εικόνα, η οποία στην εποχή μας παρουσιάζει μια ραγδαία και συνεχή εξέλιξη. Η χρήση της στην επικοινωνία μιας πληροφορίας έχει τέτοια δυναμική, που πολλές φορές ακυρώνει αυτή καθεαυτή την πληροφορία. Η τεχνολογία υπερβαίνει τη φύση, την απεικόνιση της οποίας κλήθηκε καταρχήν να υπηρετήσει.

Η χρήση των υπολογιστών στην επεξεργασία και αλλοίωση ενός φιλμ ή φωτογραφίας δημιουργεί τόσο άρτια αποτελέσματα, που συνιστούν μια νέα πραγματικότητα πιο «αληθινή» από αυτήν που συλλαμβάνει το ανθρώπινο μάτι όταν παρατηρεί τον κόσμο. Ο καλλιτέχνης επιδιώκει να καταδείξει την πραγματική υπόσταση αυτής της «νέας αλήθειας».

Ο Αποστόλης Ζολωτάκης οδηγεί τον παρατηρητή σε διεργασίες μεταμόρφωσης, επιτρέποντας τις δημιουργίες του να εναλλάσσονται μεταξύ τάξης και χάους. Ερευνά την ψηφιακή εικόνα, εστιάζοντας στα δομικά της στοιχεία, τις ψηφίδες (dots). Οι συνθέσεις του μας προκαλούν να βουτήξουμε μέσα και να ερευνήσουμε την διάρθρωσή τους, αναρωτώμενοι αν είμαστε μάρτυρες μίας στιγμής δόμησης ή αποδόμησης.

Από 14 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου 2011
Herakleidon, Experience in Visual Arts

Ηρακλειδών 16, Θησείο, (Στάση Metro: Θησείο)
Tηλ.: 210 34 61 981

Ώρες λειτουργίας: Τρί - Σαβ 13:00-21:00,
Κυρ 11:00-19:00, Δευτέρα - κλειστά.

Εισιτήριο: Γενική είσοδος 6€
Φοιτητικό & άνω των 65 ετών 4€
Παιδιά έως 12 ετών δωρεάν
Ομαδικές επισκέψεις κατόπιν συνεννοήσεως

--------------------------------------------------------

Ο Αποστόλης Ζολωτάκης γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Το 1983 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Minerva Art Academy στο Groningen της Ολλανδίας. Το 1988 αποφοίτησε στη γραφιστική και τη φωτογραφία και το 1990 σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταξοτυπία και ζωγραφική. Το 1990-1991 εργάστηκε ως καλλιτέχνης στο SCAN (πρώην Εθνικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας για Γραφικά Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Κινούμενα Σχέδια και Πολυμέσα). Από το 1990 έχει παρουσιάσει το έργο του στην Ολλανδία, όπου ζει και εργάζεται, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στις Η.Π.Α., στην Αυστραλία, στη Ρωσία και στην Ιαπωνία.

Στην Ελλάδα παρουσιάζει την δουλειά του από το 2006. Στην πιο πρόσφατη παρουσίαση του έργου του το 2009-2010 συγκαταλέγονται ατομικές εκθέσεις στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λ. Κανελλοπούλου» στην Ελευσίνα («Αισχύλεια 2009») και στην CheapArt στην Αθήνα.
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου