Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

«Μέσα από το Φακό» στο Ίδρυμα Ευγενίδου


Όταν η τέχνη συναντά την επιστήμη

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, στο πλαίσιο προώθησης ενός διαλόγου ανάμεσα στην Τέχνη και την Επιστήμη, θα φιλοξενήσει μια εικαστική έκθεση, εμπνευσμένη από την αόρατη πραγματικότητα που έρχεται στο φως μέσα από τα επιστημονικά όργανα, ιδίως στο χώρο της μοριακής βιολογίας.

Η έκθεση της εικαστικού - κεραμίστριας Στέλλας Μπακατσή έχει τίτλο «Μέσα από το Φακό» και θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 30 Ιανουαρίου 2011.

Η έκθεση, η οποία είναι η πρώτη εκδήλωση του ιδρύματος για το 2011, θα φιλοξενηθεί κάτω από τον ιστορικό παλαιό θόλο του Πλανηταρίου, έναν χώρο συνδεδεμένο άμεσα με την εκλαΐκευση της Επιστήμης στη χώρα μας. Αντλώντας έμπνευση από τις εικόνες που αποκαλύπτει ο φακός του μικροσκοπίου, η Στέλλα Μπακατσή στήνει έναν εικαστικό διάλογο "γύρω" από το κύτταρο και το μόριο, τον κόσμο της Γενετικής και τα κρυμμένα μυστικά της. Κεντρικά σημεία της έκθεσης αποτελούν η απαρχή, τα σπέρματα της ζωής, τα στάδια της εξέλιξης, ο αόρατος μικρόκοσμος, αλλά και ο μακρόκοσμος, το Σύμπαν που μας περιβάλλει.

Τα κεραμικά στοιχεία, τα σύρματα και τα πλέγματα στα γλυπτοζωγραφικά έργα της Στέλλας Μπακατσή παρακινούν τους παρατηρητές να δουν την «αόρατη βιολογική πραγματικότητα» με ένα διαφορετικό τρόπο. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στον Παλαιό Θόλο του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και οι ώρες επισκέψεων θα είναι καθημερινά 10:00-20:30.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου