Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Έκθεση της Louise Bourgeois το Μάιο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


Έργα της διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδος Louise Bourgeois θα φιλοξενεί από το Μάιο το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα. Η έκθεση επικεντρώνεται στη γνωστή σειρά έργων της δημιουργού, με τίτλο Personages(Πρόσωπα).

Πρόκειται για γλυπτά μεγάλων διαστάσεων, με σουρεαλιστική αναφορά και τοτεμική εμφάνιση, που σκαλίστηκαν το 1947-1953, αρχικά σε ξύλο και αργότερα αποδόθηκαν, στην τελική τους μορφή, σε μπρούντζο. Αυτά τα ανθρωποκεντρικά έργα σχεδιάστηκαν για να παρουσιαστούν ως σύνολα κοινωνικών ομάδων από ιστάμενες μορφές, σε αντιδιαστολή με οποιαδήποτε ιδέα πατριαρχικής «μνημειακότητας». Η συγκεκριμένη σειρά έργων αποτελεί μεγάλη συνεισφορά στη γλυπτική του 20ου αιώνα.

Στην έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει 8 αντιπροσωπευτικά έργα της σειράς, μεταξύ των οποίων και το περίφημο γλυπτό Avenza Revisited II (1968- 1969), καθώς και 2 gouache από τη νεότερη σειρά ζωηρών, χρωματικά, ζωγραφικών έργων, που αποκαλύπτουν την εμφατική ενασχόληση της δημιουργού με τις διάφορες πτυχές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και αναπαραγωγής.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 12 Μαΐου έως 19 Σεπτεμβρίου 2010.

Πηγή:http://www.artnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου