Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Είκοσι διαφορετικά γαϊδουράκια «βόσκουν» στη Σαντορίνη


Είκοσι καλλιτέχνες που σχετίζονται με τη Σαντορίνη δούλεψαν όλο τον χειμώνα με φαντασία και μεράκι επάνω σε γλυπτά γαϊδουράκια, για να παρουσιάσουν και την καλλιτεχνική πλευρά του νησιού. Τα εγκαίνια της Έκθεσης Santorini Donkey Republic έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο Σαντορίνης, την Κυριακή 25 Απριλίου.
Από τη Δευτέρα, τα γλυπτά βρίσκονται στα τουριστικά σημεία του νησιού, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στα σοκάκια και υπενθυμίζοντας σε όλους την προσφορά αυτού του καταπληκτικού ζώου - δουλευταρά στην ανάπτυξη του τόπου. Στο τέλος της σεζόν όλα τα έργα θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ακόμα καλύτερη προστασία των ηλικιωμένων ιπποειδών που περιθάλπει ο Δήμος Σαντορίνης στον Καρτεράδο, υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου για θέματα περιβάλλοντος, κ. Δημήτρη Σιγάλα.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι: Ασιμής Χριστόφορος, Γιώργος Γαλανόπουλος, Ειρήνη Δρόσσου, Δημήτρης, Απόλλωνας Κολιούσης, Αληθινή, Δημήτρης Μπέλλος, Βενιός Μάρκος, Κυβέλη Μουσούρη, Μάκαρης Ανδρέας, Ρούσσος Βαγγέλης, Βλαβιανός Ηλίας, Πολυτίμη Μπηλιώνα, Καραμολέγκος Μιχάλης, Στρώνης Γιώργος, Annie Neve, Μαρία Σοφία Γκέλου, Νικόλαος Δελένδας, Κορωνιός Λευτέρης, Καμπουροπούλου Ειρήνη, Κατερίνα Ιωαννίδου κ.ά.


Μετά από πρόταση του συλλόγου Ξενοδόχων Σαντορίνης, όποιος καλλιτέχνης από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου εκδηλώσει ενδιαφέρον να ζωγραφίσει γαϊδουράκι θα φιλοξενηθεί από τα μέλη της Ένωσης για 5 μέρες στο νησί εντελώς δωρεάν. Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Τα γλυπτά είναι σε φυσικό μέγεθος (1μ ύψος Χ 1,43 μήκος) και είναι κατασκευασμένα από Fiber glass τετραπλής επίστρωσης στο εργοστάσιο που κατασκευάζονται οι αγελάδες του Cow Parade.Tα έργα των καλλιτεχνών θα προστατευθούν από ειδικό αντι-γκράφιτι βερνίκι.

Την όλη προσπάθεια υποστηρίζουν ο Δήμος θήρας, η Κοινωφελής - Κοινοτική επιχείρηση Οίας, το σωματείο Λεμβούχων Σαντορίνης, το ίδρυμα Λ. & Ε. Νομικού - Τελεφερίκ, η μεταφορική Χάλαρης, το εστιατόριο Λαδόκολλα, τα καταστήματα Things we love, οι γραφικές τέχνες Έντυπον και το διαφημιστικό γραφείο Welcome.

Πηγή: santorini.net

Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου