Κυριακή 18 Απριλίου 2010

H «κόλαση» του ζωγράφου Marilyn Manson



Πολλοί τον λατρεύουν. Άλλοι τον μισούν. Κάποιοι τρίτοι λατρεύουν να τον μισούν. Το μόνο σίγουρο είναι, πως ο αιρετικός καλλιτέχνης Marilyn Manson, δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Τελευταίο του κατόρθωμα; Μια έκθεση ζωγραφικής στην Αθήνα με έργα φιλοτεχνημένα από τον ίδιο και με τίτλο «Hell, etc»…

Από τις 21 έως τις 25 Απριλίου 2010, πρωτότυπα έργα του καλλιτέχνη Marilyn Manson θα εκτεθούν στην χώρα μας για πρώτη φορά, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς. Ο Marilyn Manson με την ιδιότητα του ζωγράφου αυτή την φορά, δίνει μια σπάνια και προσωπική πτυχή της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας, στο ελληνικό κοινό. Την έκθεση, φιλοξενεί και επιμελείται η φίλη και συλλέκτρια Μαρία Κοντομηνά.

Τα έργα που θα εκτεθούν είναι ακουαρέλες και ακρυλικό σε χαρτί καθώς επίσης υπογεγραμμένες & αριθμημένες λιθογραφίες.

Ο ζωγράφος Marilyn Manson

Από το 2001 έως σήμερα, ο Marilyn Manson, έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις ζωγραφικής σε όλο τον κόσμο (Los Angeles, Βερολίνο, Παρίσι, Κολωνία, Ρωσία, Βραζιλία, Ελβετία, Φλόριντα). Τα έργα του έχουν εκτεθεί σε μουσεία και σε μεγάλους οίκους δημοπρασιών.

Ο Marilyn Manson, είναι ευρύτερα γνωστός για τις επιτυχίες του στο χώρο της μουσικής. Όπως δήλωσε σε μια συνέντευξή του, η τέχνη της ζωγραφικής είναι προέκταση της μουσικής του και η δημιουργική μορφή τέχνης είναι στενά συνδεδεμένη με την άλλη.

Ο Marilyn Manson γεννήθηκε στο Canton, του Οχάιο το 1969. Σε ηλικία 20 ετών, απέκτησε το όνομα/ψευδώνυμό του, το οποίο προέρχεται από το συνδυασμό δύο άλλων ονομάτων αυτό της Marilyn Monroe και του Charles Manson.

Το 1990 ξεκίνησε την καριέρα του επίσημα ως ζωγράφος και την ίδια χρονιά δημιούργησε το συγκρότημα «Marilyn Manson & The Spooky Kids». Ύστερα από δύο χρόνια, το συγκρότημα μετονομάζεται σε «Marilyn Manson», χάρη στη προσωπική του επιτυχία και στο ότι ο Marilyn ήταν ο πιο δημοφιλής από όλα τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Πληροφορίες: Πολυχώρος Αθηναϊς, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα. Διάρκεια Έκθεσης : 21– 25 Απριλίου 2010. Ώρες λειτουργίας: 10:00 –22:00.
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου