Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

“Josè Van Roy Dali homage to Salvador Dali”


15/04/2010 - 23/05/2010
Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης "Josè Van Roy Dali homage to Salvador Dali" με έργα του Josè Van Roy Dali η οποία αποτελεί φόρο τιμής στον πατέρα του Salvador Dali. Ο Πολιτισμικός Οργανισμός και ο Δήμαρχος κ. Νικήτας Κακλαμάνης με αυτή τη σημαντική έκθεση συνεχίζουν τις προσπάθειες αναβάθμισης της πολιτιστικής ζωής της πόλης μας. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα του διάσημου ζωγράφου Josè Van Roy Dali, ο οποίος εκτός των ιδιαίτερων προσωπικών δημιουργιών, κινείται και γύρω από τις τεχνοτροπίες του πατέρα του, Salvador Dali. Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα όλοι οι πολίτες που θα επισκεφτούν την έκθεση, ειδικότερα τα νέα παιδιά, για μία ευχάριστη περιήγηση στις πολύχρωμες διαδρομές του Josè Van Roy Dali μέσα από τις προσωπικές του υποσυνείδητες και ονειρικές εντυπώσεις.

Ο Josè Van Roy Dali μεταξύ άλλων είπε ότι: "Ανάμεσα στα 55 έργα της έκθεσης, ενέταξα και κάποια έργα του πατέρα μου, τα οποία κάποια έχουν σημείο έμπνευσης την πόλη της Αθήνας". Κλείνοντας τόνισε: "Θα ήθελα να κάνω μία αναφορά στην πασίγνωστη ρήση, ότι η Ελλάδα και η Ιταλία είναι una facca una racca, παραφράζοντάς τη εν μέρει, λέγοντας ότι Ιταλία - Ελλάδα - Ρωσία και Ισπανία (οι δύο τελευταίες λόγω των γονιών μου), είναι το ίδιο πρόσωπο και ο ίδιος πολιτισμός".

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Mag. Milena Wildenauer.

Τα 55 έργα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της καλλιτεχνικής καριέρας του Josè Van Roy Dali και παρουσιάζουν την ανθρώπινη και καλλιτεχνική του απλότητα. Πεπεισμένος ότι το αριστούργημα του κόσμου είναι η φύση που μας περιβάλει, θεωρεί ότι πολλές φορές δεν το αντιλαμβανόμαστε, καθώς είμαστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα και δεν έχουμε το χρόνο να διαλογιστούμε και να εκτιμήσουμε την αισθητική γενικότερα. Στα έργα που θα παρουσιαστούν ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει τον τρόπο με τον οποίο ο καλλιτέχνης αντιλαμβάνεται και επανεξετάζει μερικές από τις πολλές διαστάσεις των πραγμάτων, καθώς και το σκοπό του να μεταφέρει στον παρατηρητή, μέσα από το έργο του, το ίδιο συναίσθημα που ένιωσε εκείνος για την εκάστοτε δημιουργία του.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, κύρια επιθυμία του, παρόμοια με εκείνη πολλών άλλων καλλιτεχνών, οι οποίοι εκφράζονται μέσω ποικίλων πολιτισμικών και καλλιτεχνικών κλάδων όπως η ποίηση, η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος και άλλα, είναι να προσεγγίσει με το μήνυμα του, το μέγιστο αριθμό ανθρώπων και να τους μεταφέρει άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο, τη δική του δημιουργική αντίληψη, έναν διαφορετικό τρόπο να μιλάς για την αγάπη μέσω της ζωγραφικής. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, το να δημιουργείς τέχνη δε σημαίνει απαραίτητα να αναζητάς την έγκριση και την προσοχή του κοινού, αλλά σημαίνει αφοσίωση, πάθος και πάνω απ' όλα επιθυμία να προσφέρεις ένα χαμόγελο χωρίς αντάλλαγμα.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από μουσειοπαιδαγωγούς. Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 7232604 & 210 7224238.

Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 20:00 & Κυριακή 10:00 - 14:00


Επικοινωνία:
210 7224028
Τόπος: Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής
Πηγή:http://www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου