Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Για 5η φορά τα κόμικς γιορτάζουν στην Αθήνα Εκθέσεις, workshops, ομιλίες και πολλά μα πάρα πολλά κόμικ παρουσιάζονται στη διοργάνωση Comicdom Con Ath


Εκθέσεις, workshops, ομιλίες και πολλά μα πάρα πολλά κόμικ παρουσιάζονται στη διοργάνωση Comicdom Con Athens η οποία διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση στην Αθήνα στις 16, 17 και 18 Απριλίου.

Η ιστορία των αμερικανικών κόμικς παρουσιάζεται στο κοινό μέσα από την έκθεση «Από το Yellow Kid στον Conan».

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα σπουδαίων δημιουργών, όπως των Νιλ Ανταμς, Καρλ Μπαρκς, Μίλτον Κάνιφ, Χάουαρντ Τσέικιν, Ουίνσορ ΜακΚέι, Τοντ ΜακΦάρλαν, Ρόι Τόμας, Αρτ Σπίγκελμαν, Γουόλτ Κέλι και πολλών άλλων.

Πασίγνωστοι ήρωες, από τον Μίκι Μάους, τον Ντικ Τρέισι και τον Prince Βάλιαντ, έως τον Κόναν, τον Spider-Man και τον Swamp Thing, ζωντανεύουν μέσα από τα τριάντα ένα πρωτότυπα έργα που θα εκτεθούν στην γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Διεθνείς προσκεκλημένοι θα βρίσκονται καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου στην εκδήλωση, υπογράφοντας δουλειές τους, σχεδιάζοντας για το κοινό, συμμετέχοντας σε πάνελ και παραδίδοντας workshops σεναρίου και εικονογράφησης: ο βετεράνος, σχεδιαστής Τζον Ρομίτα, και ο κορυφαίος συγγραφέας Μάικ Κάρεϊ, αλλά και ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης (σχεδιαστής-colorist-inker) Ντ'Ισραέλι και ο σύγχρονος τεχνίτης των σκοτεινών ιστοριών κόμικ, Κάιλ Χοτζ (καλεσμένος της Jemma Press).

Την Παρασκευή 16 Απριλίου στις 21:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Tintin Et Moi που εξετάζει τις έντονες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις, οι οποίες προσδίδουν ιδιαίτερο βάθος στον κόσμο του Tintin και εξερευνά το μυαλό του εργασιομανούς δημιουργού του, με στόχο να αναλύσει τη δημιουργία και εξέλιξη του διάσημου ήρωα, στο πέρασμα του χρόνου.

Την Κυριακή στις 18:30 το απόγευμα διοργανώνεται συζήτηση με θέμα «Comics & Cinema: Τόσο Μακριά, Τόσο Κοντά». Ο Τζον Ρομίτα Τζ. που έλαβε το «βάπτισμα του πυρός» με τη μεταφορά του κόμικ του Kick-Ass και άνθρωποι του σινεμά και των κόμικς θα μιλήσουν για όσα ενώνουν και όσα χωρίζουν τις δύο μορφές τέχνης.

Επίσης θα προβληθούν οι ταινίες Marine Express και Wall-E.

Η διοργάνωση είναι ανοιχτή για το κοινό την Παρασκευή 16 Απριλίου από τις 17:00 έως τις 21:30 και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 21:30, στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.comicdom-con.gr/.

Πηγή:http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου