Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Δημοπρασία έργων τέχνης από τον οίκο «Π.Βέργος»


Έργα κορυφαίων ζωγράφων περιλαμβάνει η δημοπρασία ελληνικής ζωγραφικής, που οργανώνει στις 22 Απριλίου ο οίκος «Π. Βέργος».

Από τα σημαντικότερα έργα της δημοπρασίας είναι: το «Αρνητικό» του πρόσφατα χαμένου Γιάννη Μόραλη, αντιπροσωπευτικό δείγμα της εφαρμογής στη γεωμετρική αφαίρεση των εμπνευσμένων από την τέχνη της κλασικής περιόδου αρχών του ζωγράφου, η «Νυκτερινή αναζήτηση ναυαγού» του Κωνσταντίνου Βολανάκη, έργο που επιβεβαιώνει τη δεξιοτεχνία του μεγάλου καλλιτέχνη στο δύσκολο θέμα της νυκτερινής θαλασσογραφίας και το δίπτυχο «Οδυσσεύς, Ιφιγένεια και Μάντης Κάλχας - Πολιορκία της Τροίας» του Θεόφιλου, σημαντικό έργο του υπ’ αριθμόν ένα λαϊκού μας καλλιτέχνη που εκτέθηκε για τελευταία φορά το 1980.

Η δημοπρασία αριθμεί 113 συνολικά πίνακες ζωγραφικής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται επίσης αξιόλογα έργα των Σπύρου Βασιλείου, Περικλή Βυζάντιου, Απόστολου Γεραλή, Νίκου Εγγονόπουλου, Νίκου Κεσσανλή, Αλέκου Κοντόπουλου, Δημήτρη Μυταρά, Παύλου, Γιάννη Σπυρόπουλου, Γεράσιμου Στέρη, Αλέκου Φασιανού, κ.ά.

Το δεύτερο μέρος της δημοπρασίας με 225 ακόμα έργα έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαΐου 2010.
Πηγή:http://culture.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου