Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Αικατερίνη Γεγησιάν: «Who Doesn’t Like a Good Old Story?»


Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση της εικαστικού Αικατερίνης Γεγησιάν, με έργα βασισμένα σε εικόνες της Σοβιετικής Αρμενίας από επετειακά άλμπουμ και τουριστικούς οδηγούς
της δεκαετίας του 50 και του 60, που βρέθηκαν σε υπαίθριες αγορές και βιβλιοπωλεία του Yerevan,
την πρωτεύουσα της Αρμενίας।

Και ενώ οι εικόνες του Σοβιετικού μοντερνισμού έχουν τα τελευταία 20 χρόνια γίνει η νέα τάση κατανάλωσης της νοσταλγίας του παρελθόντος και παρουσιάζονται σαν εξωτικές εκδοχές του μοντέρνου, τα έργα που παρουσιάζονται σ' αυτή την έκθεση λειτουργούν αντίθετα σε αυτή την παρόρμηση να αντιλαμβανόμαστε τον «κόσμο σαν εικόνα».

Στη σειρά κολάζ με τίτλο «A little bit too much, A little bit too late», αρχειακές εικόνες της εξοχής και της πόλης αντιπαρατίθενται με λεπτομέρειες από εικόνες δοχείων απορριμάτων, φανοστατών, παιδικών χαρών, οδικών σημάτων και σωλήνων γκαζιού διάσπαρτων στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον του Yerevan.

Τα έργα λειτουργούν σαν επετειακά μνημεία του μοντέρνου, σαν μακρινό παρελθόν και την ίδια στιγμή μετατρέπονται σε σύμβολα του νέου τοπίου.

Στο «Who Doesn't Like a Good old Story? », έργο που αποτελείται από δύο πίνακες με κάρτες, αρχειακές εικόνες που παρουσιάζουν ένα εξωραϊσμένο Yerevan, αντιπαρατίθενται με τη γεωμετρική τοποθέτηση κοντινών φωτογραφικών λήψεων μετρητών γκαζιού, που είναι διάσπαρτοι στο σύγχρονο αστικό τοπίο. Αυτή η αντίθεση μεταξύ παλαιού και δυσλειτουργικού είναι επίσης εμφανής στο έργο «Listening In», ένα φωτογραφικό τρίπτυχο
που εστιάζει σε λεπτομέρειες οικιακών χώρων.

Info:

Αικατερίνη Γεγησιάν
«Who Doesn't Like a Good Old Story? »

Kalfayan Galleries
Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα

Εγκαίνια: 21 Φεβρουαρίου 2012, 20.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 21 Φεβρουαρίου – 31 Μαρτίου 2012

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα & Σάββατο, 10.00 – 15.00
Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 20.00

---------------------------------------

Η Αικατερίνη Γεγησιάν (γεν.1976, Θεσσαλονίκη) ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Το 2010 ξεκίνησε τη Διδακτορική Διατριβή της στο University of Westminster (Λονδίνο).
Το έργο της έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και μπιενάλε σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό। Βραβεία & χορηγίες: Arts & Humanities Research Council, Arts Council England, Visiting Arts, Picture This Moving Image Agency, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Έργα σε συλλογές: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πολύπλευρο έργο της Γεγησιάν διαπραγματεύεται την πλαστικότητα της κινούμενης εικόνας, ήχου, φωτογραφίας και κειμένου, εστιάζοντας στη σχέση μεταξύ τοπίου, μνήμης και αφηγηματικότητας. Εκπροσωπείται από τις Kalfayan Galleries (Αθήνα–Θεσσαλονίκη).

Πηγή:http://www.e-go.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου