Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

«12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες VI» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»


Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, από 15 έως 29 Φεβρουαρίου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», την ομαδική έκθεση «12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες VI».

12 νέοι καλλιτέχνες της εφημερίδας «Κυριακάτικη Αυγή» παρουσιάζουν το έργο τους με τη στήριξη επώνυμων καλλιτεχνών και δασκάλων, από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως οι Γιάννης Βαλαβανίδης, Λεώνης Βιδάλης, Χρόνης Μπότσογλου, Ξενής Σαχίνης, Μάριος Σπηλιόπουλος, Τέλης Τζάκος, Βίκυ Τσαλαλαματά και Γιάννης Ψυχοπαίδης.
Πρόκειται για ένα εγχείρημα που πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά, υπό την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Λήδας Καζαντζάκη.

Η φετινή έκθεση καθρεφτίζει, όπως και οι προηγούμενες, το ευρύ πεδίο των αναζητήσεων των νέων εικαστικών καλλιτεχνών που τολμούν να βουτήξουν στα βαθιά και να αναμετρηθούν με διαφορετικές μορφές της καλλιτεχνικής έκφρασης όπως η ζωγραφική, η χαρακτική, η φωτογραφία, οι εγκαταστάσεις και η performance. Μέσα από την αφομοίωση και υπέρβαση παλαιών και νεότερων ιδιωμάτων, όπως η αρχαϊκή, η βυζαντινή, η λαϊκή, αλλά και η κινεζική τεχνοτροπία, καθώς και η εξπρεσιονιστική, σουρεαλιστική και χειρονομιακή γραφή, πλάθουν τις δικές τους εικόνες, τα δικά τους τάματα και ιδεογράμματα. Οι καλλιτέχνες με το έργο τους αναδεικνύουν ότι ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, η τέχνη συνεχίζει να παραμένει ένα πολύτιμο μέσο αυτογνωσίας και αναγνώρισης του κόσμου.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι εξής: Κωνσταντίνα Αραπάκη, Μαργαρίτα Βασιλάκου, Νίκος Γυφτάκης, Ντένη Θεοχαράκη, Αναστάσιος Καλιακάτσος, Δημήτρης Καλόγηρος, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Πένυ Κωνσταντίνου, Εύα Μαραθάκη, Sophie Fardella, Μυρτώ Φερεντίνου, Γιάννης Σινιόρογλου.

Εγκαίνια Έκθεσης: Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012, ώρα: 19.30
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης - Θησείο, στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός, τηλ.: 210 3452150
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10.00- 20:00 και Κυριακή 10.00-14.००

Πηγή:http://athenscityculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου