Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Σε τρισδιάστατη προβολή ζωντανεύει η Ακρόπολη της αρχαιότητας



Την ευκαιρία να απολαύσουν τα μνημεία της Ακρόπολης των Αθηνών μέσα από τρισδιάστατες προβολές, θα έχουν οι επισκέπτες του μουσείου της Ακρόπολης από αυτό το Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Φεβρουαρίου.

Στην αίθουσα εικονικής πραγματικότητας, στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης, κάθε Σάββατο και Κυριακή, θα προβάλλεται η δεκάλεπτη ταινία «Η Ακρόπολη στην Αρχαιότητα», που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική εποπτεία της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.


Στην ταινία παρουσιάζονται τα ανεπανάληπτα μνημεία της Ακρόπολης, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για την κατανόηση των αρχιτεκτονικών γλυπτών. Αναδεικνύεται η τοπογραφία της Ακρόπολης και των μνημείων της, κατά την προϊστορική, την αρχαϊκή, αλλά κυρίως την κλασική εποχή. Μέσα από τρισδιάστατα μοντέλα των μνημείων, ο θεατής μπορεί να αναπλάσει με τη φαντασία του τη μορφή του Βράχου και των ναών του κατά το Χρυσό αιώνα του Περικλή.

Οι προβολές θα είναι δύο κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11 π.μ. στην αγγλική γλώσσα και στις 12 το μεσημέρι στην ελληνική. Το συμβολικό αντίτιμο ειδικού εισιτηρίου είναι 1 ευρώ. Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης».

Πληροφορίες

Για την παρακολούθηση των προβολών από ομάδες επισκεπτών άνω των 10 ατόμων απαιτείται τηλεφωνική κράτηση (Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ.έως 5 μ.μ.στο τηλ. 210 9000903).
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου