Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Διαπεραστικές Σκιές στο TAF


Το TAF παρουσιάζει την έκθεση Διαπεραστικές Σκιές που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου 2012।

Ανέκαθεν μας απασχολούσαν οι σκιές. Κάποτε που η ζωή μας είχε πιο άμεση επαφή με τη φύση, οι σκιές χρησίμευαν ως εργαλείο που μας έδειχνε την κατεύθυνση ή μας βοηθούσε στη μέτρηση του χρόνου. Παράλληλα, όμως, ήταν για τον άνθρωπο σκοτεινά και αινιγματικά φαινόμενα, κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα. Οι μύθοι γύρω από τις σκιές αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Η αλληγορία του Πλάτωνα με την σπηλιά περιγράφει την ανθρώπινη ύπαρξη σαν ένα θέατρο σκιών.

Με την πάροδο του χρόνου η σκιά δεν έχασε τίποτα από την μαγεία της, ως μεταφορά της ύπαρξης ή της ανυπαρξίας, του πραγματικού και του φαινομενικού. Ο άυλος και συνάμα σκοτεινός χαρακτήρας της σκιάς, η αντίθεσή της με το φως, την καταστούν σύμβολο του μη απτού, του ενδιάμεσου χώρου, και σημείο επαφής με τους νεκρούς προγόνους. Ο διαρκώς αυξανόμενος τεχνητός φωτισμός του κόσμου και το δυνητικό ονειρικό τοπίο μας θαμπώνουν και εξαλείφουν τις σκιές.
Οι εικόνες και τα αντικείμενα της Kati Mahrt και του Μιχάλη Αρφαρά δείχνουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε αυτό το θέμα, βρίσκονται μεταξύ τους σε διάλογο και επιθυμούν να καταθέσουν μία πρόταση σε αντιπαράθεση με το φαινόμενο. Σε αντιστοιχία με τις ίδιες τις σκιές, τα έργα εμπεριέχουν περισσότερες από μία αλήθειες.

Info:

Έκθεση: «Διαπεραστικές Σκιές»
Καλλιτέχνες: Kati Mahrt, Μιχάλης Αρφαράς
Εγκαίνια: Τετάρτη 15.02.12, 20.30 - Έως 15.03.12
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 13.00-24.00

The Art Foundation TAF

Νορμανού 5, 105 55 Αθήνα, metro: Μοναστηράκι
t/f: 210 3238757 www.theartfoundation.gr

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου