Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Έκθεση Tutti Fruitti | Stefanie Mann στο Snehta Residency


Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Εγκαίνια: 19 Ιουλίου 2012 | 19:30
Διάρκεια: Σάββατο, Κυριακή, 21, 22 Ιουλίου 2012

Το Snehta Residency, το μοναδικό κέντρο φιλοξενίας καλλιτεχνών στην Αθήνα που καλεί δημιουργούς από όλο τον κόσμο, πραγματοποιεί τη δεύτερη δράση του με τη συμμετοχή της εικαστικού Stefanie Mann και την έκθεση Tutti Fruitti.

Σαν ένα μεγάλο μπολ με φρούτα είναι το πως κοιτάζει και εν μέρη βιώνει η Stephanie Mann την Αθήνα.
Η Stephanie επικεντρώνεται στα «κουκούτσια των μανταρινιών» έναντι της συνολικής αναπαράστασης αυτών που έρχεται αντιμέτωπη, εξερευνώντας τις λεπτομέρειες συναντήσεων και τοπικών συμβάντων, κοιτώντας συζητήσεις καταστάσεις, αντικείμενα και φυσικά υλικά. Η Mann ενδιαφέρετε για τις ποιότητες και ιδιαιτερότητές τους και προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει και να ανακατατάξει τα χαρακτηριστικά τους με μια ανάλαφρη γλώσσα και αισθητική. Μέσα από το βίντεο, τη γλυπτική και τη performance καθώς και της ίδιας της ενεργής παρουσίας της, το έργο της εμπεριέχει ένα ημερολογιακό ενθουσιασμό βασισμένο στις ιδιοτροπίες της καθημερινότητας μας. Παρουσιάζοντας τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Κυψέλης, τα γλιστερά πατώματα του Βυζαντινού μουσείου μέχρι και την συνήθη αισθητική των Αθηναϊκών γειτονιών, η έκθεση Tuttu Frutti, αποσκοπεί στην παρουσίαση μιας ενότητας που γιορτάζει το ‘ανακάτεμα’ ιστορικών και τρεχόντων συστατικών που συγκροτούν την αστική γειτονιά της πόλης.
Το Snehta residency έχει την έδρα του σε ένα αστικό διαμέρισμα στη Κυψέλη που είναι ο τόπος διαμονής, εργαστήριο και εκθεσιακός χώρος των καλλιτεχνών που φιλοξενεί. Το residency ανάγει και καλλιεργεί σε συνεργασία με τους επιλεγμένους καλλιτέχνες πειραματικές και τολμηρές πρακτικές μέσα απο συγκεκριμένες προτάσεις . Παράλληλα οι καλλιτέχνες καλούνται να ευαισθυτοποιηθούν με την υφιστάμενη κατάσταση της Αθήνας. για την παραγωγή έργου που ιωθετεί ενεργά μια εκ των έσω αναγνωση της και κάνοντας την εργαλείο της πρακτικής τους.

Snehta Residency – Athens in Reverse

Εγκαίνια: 19 Ιουλίου 2012 | 19:30
Διάρκεια: Σάββατο – Κυριακή, 21 - 22 Ιουλίου 2012
Ώρες προσέλευσης: 14:00-20:00
Διεύθυνση: Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη, 11361
Τηλ. Επικοινωνίας: 6945559124, 6945064551
Email: info@snehtaresidency.com

Snehta Residency – Athens in Reverse
www।snehtaresidency.org
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου